taksim gezi parkı – dertli sözlük
25 tane marjinal, ağaç protestosuna girişmişken ne oldu da insanlar gaz yemek, darp edilmek, gözaltına alınmak için akın akın taksime yürüdüler. göbeklerini yayarak klavye başında vatan kurtarabilirlerdi, neydi dertleri?
merak eden ve okumaya üşenme gibi bir problemi olmayan dahası sorgulamak, araştırmak, düşünmek gibi derdi olanlar buyursun zaman gazetesi'nden ahmet turan alkan'ın yazısını okusun: (http://www.zaman.com.tr/ahmet-turan-alkan/testi-kirilmadan_2095943.html)
hadislerden yola çıkarak konuyu savunduğum için benim müslümanlığımı sorgulayan arkadaşlara hem cevabım hem de bir teşekkürüm var.
cevabım şudur;
elhamdülillah sapla samanı birbirine karıştırmak gibi bir derdim yok. siz her şeyi bütün toplumu kendinizce kategorilere ayırdığınız için (mesela orada protesto eden herkesi chpli zannetmişsiniz, ne diyim, bu kadar basıyorsa yapabileceğim bir şey yok) onların savundukları konuyu haklı görmenin başörtüsü zulmünü destekleyenleri desteklemek olarak algılamak isteyebilirsiniz. ben size oturup da başörtüsü zulmüne de zamanında karşı çıkanların, gaz yiyenlerin de 28 şubatta zulüm gören grupların da taksim meydanında olduklarını anlatmak isterdim ama zira vakit kaybı. unutmayın o günkü bütün mücahitler müteahhit olmadı, hala işini düzgünce yapan, cemaatinin arkasına sığınıp da deveyi hamuduyla götürmeyen maaşına haram katmayan düzgünce yaşayan insanlar da var. neyse uzatmayım, asıl söyleyeceğim şu,
akp'nin politikalarını, söylemlerini eleştiren insanlara kafir, mürted, gafil muamelesi yapıyorsunuz, yapmayın, insanların itikadlarını sorgulamayın, haddinize düşmez, allah korusun zira şirke düşersiniz. zira hepimizi yalnızca o yargılayacak. siz değil. tamam bazıları hızını alamayıp başbakan'a dokunmak ibadettir felan diyebilir, desinler, siz onlardan olmayın güzel kardeşlerim.
ayrıca teşekkür ederim, bana bu şu duayı ettirdiğiniz için, zira rabbimin kabul etmeyeceği duayı ettirmeyeceğini bildirir efendimiz (s.a.v.)
"ya rabbi, yeryüzünde kimlerden razıysan beni onlarla kıl. yanlışlar içindeysem beni doğruya yönelt. i̇manımı arttır ama imanım yüzünden kibre düşmekten, başkalarından üstün görmekten de sana sığınırım"
amin.