kuran bize yeter diyenler – dertli sözlük
neresinden tutsan elinde kalırlar.
insan basit bir matematik kitabına daha çok kıymet veriyor.. hatta ecnebi bir muharririn ecnebice yazdığı bir romana bile daha ziyade kıymet veriyor.. çünkü bir cebir kitabını anlamak için ek dersler, hususi muallimler, okullar, sınıflarla onu anlamaya çalışır ve ancak anlar. ecnebi romanını ecnebiceden okumak için dil öğrenir.. ta ruhuna vakıf olsun..

işte bu kainat kitabının şarihi, esmanın anahtarı, şeriatı-ı insaniyye ve kevniyenin kitabı olan kuran ne kadar ucuz ki ne bir muallime ne bir mektebe ne bir şarihe ne bir talime ihtiyaç duymadan adi bir çeviriyle anlaşılmak istensin kıymeti ayaklar altına alınsında...

neyse..ehl-i sünnetin yolu sırat-ı müstakimdir.. sünnetiyle, fıkhıyla, mezhebiyle kıyasıyla cemaatiyle selefiyle asfiyasıyla sahabesiyle imamlarıyla müctehidleriyle tarikatıyla cemaatıyla şeyhiyle medresesiyle tekkesiyle tullabıyla tilmiziyle kelamıyla usulüyle belagatıyla mucizatıyla tevatürüyle bu islam islamdır ve bu kuran kurandır ve bu din böylece dindir.

etle tırnak gibi mümtezictir kata ayırmak kabil değil. biz ehl-i sünnetiz istikamettir şiarımız ne ifrattır ne tefrittir. biz herşeyi yerine koyarız. aklımız almıyo diye müreddi, kalbimiz sevdi diye putperest bağnaz olmayız. ibn-i arabinin sekrini de izah ederiz, cibali babanın sekrine de mana verir islamda yerine koyar idhal ederiz..ibn-i sina da yerini bulur ami bir çobanda ders alır aynı anda kurandan.. aklı almayan yanaşmaz, tembel sormaz. talib olana nasib olur.

yahu görmüyor musun 1400 yıllık bir ihtişamlı medrese-i kübra örülmüş 350 binden ziyade tefsir yazılmış şu kuran hakkında, bu kadar allame, avam hasbuna kitabullah dememişte...

bir adam la ilahe illallah dese o islama delilimizdir. bir tek taş eksilten haindir bu ondört asırlık saraydan.

elhasıl kurana kasd edenler başını çeker, tembel, itikadsız, zayıf muhakemelilerde ittiba eder. ehl-i sünnet çalışsın korkmasın..hamam böceklerinin çokluğuna bakıp endişe etme..milyon aded olsa bir insandan kıymetli değil.. bir ebubekr r.a. bir ümmete bedel olması gibi..

ehli sünnet sureten azda olsa ehemmiyet imana ve islama göre olduğundan yine çoktur.
"kur'an bize yeter" diyenleredir sözüm: allah isteseydi o'nu bir dağa indirirdi ve insanlar ordan kitabı alır gereklerini yapardı. ne peygambere, ne açıklamaya, ne de tevile gerek olurdu.
“sakın ola, herhangi birinizi, benim bir emrim ya da yasağım kendisine ulaştığı zaman, koltuğuna yaslanmış olarak, ‘biz onu bunu anlamayız! biz allah’ın kitabında ne varsa (sadece) ona uyarız!’ derken bulmayayım!”.i̇bn mace, mukaddime, 2; taberani, el- mu’cemü’l kebir, 1/316