cumhuriyetçi teyze – dertli sözlük
mesela migrosta sık sık karşılaşabileceğiniz, çoğunlukla yüzü gergin ve çatık kaşlı 50 yaş civarı teyzedir. sanırsın her biri atatürk'ün manevi kızıdır. farklı giyimde ve tipte insanlara bi garip bakarlar.
otobüslerde telefon kullanımına karşı bir dedektöre sahiptirler... anında uyarı sistemi...
bunlardan birine bi otobüste rast geldim birgün. daha evvel de gelmiştim gerçi.
yanımdaki sarışın açık arkadaşıma bakarak bak arkadaşın ne kadar güzel. sen neden örtündün ıdı vıdı şeklinde şuan anımsayamadığım saçma laflar etmişti ama iyi cevap vermiştim kadına. keşke bi daha karşıma çıksa, bi daha konuşsam. siz neden açıksınız demişmiydim, hatırlayamadım şimdi.
sabah gazetesinin verdiği kuran meali ile haşır neşir olduğu saatlerde başına bir başörtüsü bağlar. tabiki kurallara uygun olarak değil. ayrıca en fazla üç çocuğu vardır. yalan değil istatistikler bunu söylüyor.
korkulası teyzelerdir. yan gözle şöyle boydan boya bir süzdü mü sizi, allah muhafaza mahvolursunuz o bakışlarla. senin ne işin var bu dünyada der adeta.
antalyada bol miktarda bulunan,örtülü kızlara özellikle yazın şevkat(!) dolu bakışlarıyla 'yavrucum hiç anlamıyorum sizi,bu sıcakta o başınızdakiyle nasıl duruyorsunuz,çıkarın onu allasen yanmıyor musunuz'gibisinden düşünceli(?) sözler söyleyen,ramazanda iftara çağıran ve oruca ibadet yerine gelenek gözüyle bakan,tamam beş vakit namaz kılamıyorum ama kalbim temiz tribine giren,dedikodu yapıldığında yapmayın ayıptır ihtarına aaaa yalan mı olanı anlatıyorum diyen,özellikle cumhuriyet mitingi yapıldığı zamanlar ne güzel cumhuriyetimizi kurtarıyorlar edasıyla konuşup
filistine destek mitinglerine gidildiğnde aa ne o öyle başımıza gerici anarşistler kesildiniz diye kesip atan bizim evdede bi tane hali hazırda bulunan,allah başımızdan eksik etmesin,gülünesi teyzelerimiz...
ankara ümitköy,yaşamkent ve ã‡ankaya nuhitlerinde sıkça rastlayacağınız,daha önce bu türün örnekleriyle karşılaşmamışların tanıyınca pek eğleneceklerini düşündüğüm,geneli 50'sini geçtiği hã¢lde kırmızı kafalarıyla gençlik coşkusu yaşatan,cumhuriyet'imizin tek savunucuları yegã¢ne teyzelerimiz..