öğrenciye tebeşir fırlatan öğretmen – dertli sözlük
o fırlatılan tebeşiri geri vermek yürek ister.bütün sınıf gülmek ister ama korkudan gülemez.hoca da şahin gözlerini öğrencinin üzerine dikerek,tebeşiri gelir alır.gerilimli hava da sona erer.
isabetsiz olursa o fenadır sınıf tutamaz basar kahkahayı tebeşiri yiyen garibimmin haline mi acıyacaksın ortalığı karıştıranın pişkinliğine mi takılacaksın bilemezsin ama komiktir yani (bkz:durum komedisi)
lisede matematik öğretmenimiz sinirlendiği öğrenciye fırlatırdı muhakkak. tebeşir öğrenciye isabet etmezse 'sana burdan bi uçarım ' diyerek ikinci tehdidini savururdu.
öğretmen için daha fenası "getir o tebeşiri buraya" demektir. zira sınıfta başka tebeşir yoksa mecbur isteyecektir.. (*)
öğretmen için en fenası "getir o tebeşiri buraya" dediği öğrencinin tebeşiri atarak iade etmesidir.benzer bir vaka;lise sonda, not ortalamasının önemli oldu bir dönemde, 5 liralık aidatı ödemeyen öğrencilerin karnelerine 3 düşüreceğini söyleyen beden dersi hocasına 5 liralık parayı iyice sıkıştırıp top gibi yapıp masasına bir metre kala fırlatmıştım. (masasına, kafasına değil)adam yüzsüzce parayı açmış düzeltmiş ajandasının arasına koymuştu. hey gidi.... karneme 5 düştü tabii ki.
allah'tan ki tebeşir küçük ve fazla can yakmayan bir şey. ya hocaların ellerinde büyük bir şey olsaydı ne yapardık! günde üç-beş yaralı çıkardı herhalde okullardan.
cezalandırılması gereken öğretmendir.pek bi onur kırıcı davranış sergiliyodur.inşallah tarihe karışmıştır.
muhtemelen yaşlı öğretmendir. neyse ki nesilleri emekliye ayrılarak hızla tükenmekte. birde bunların tahta kalemi fırlatanları, akıllı tahta kalemini fırlatanları vardır. öğretmenin keskin nişancı yetenekleri gelişmemişse olabilecekleri kimse tahmin edemez. fırlatılan kişi arka sıralardaysa onun yerine önündekiler kurban gidebilir.

bu hocalar öğrencilerini de delirtir. biz mesela bir hocamızın şerrinden korkarak olurda sinirlenip birilerine kalem fırlatırsa diye akıllı tahtanın kumandasını sahiplenmiştik. hoca sinirlenmeye birilerine sarmaya başladıysa, sıranın altındaki kumanda sayesinde akıllı tahtayla oynayıp hocanın dikkatini dağıtırdık. şükür ki işe yarar ve hiç bir şey anlamazdı. :)