ödevi son güne bırakmak – dertli sözlük
öğrencilerime hep yapmamalarını öğütlediğim ama kendimin de yapmaktan kurtulamadığım eylem
kaygı bozukluğu olmayan bireyler için bir sakıncası olmayan, zaten son gün hatırladığında da bu saatten sonra yapsam ne yapmasam ne rahatlığında olanların dert etmeyeceği olay.
sakin, kendinden emin ve zeki öğrencilerin yaptığıdır çoğunlukla. zannedildiği gibi tembellere has bir durum değildir yani.
hiç bir zaman yapmadığım hadise. genelde ödevleri bir dahaki hafta toplayalım arkadaşların da yapsın gibi söylemlere muhatap olurdum. ne kazandım hiç. bence ödev mödev yapmayın. okulu da olabildiğince asın.
motivasyon aracı olarak kullanılan bir yöntem. ya bitecek, ya biteceksin... i̇roni o ki ödev ''dua psikolojisi''. dua mı etsem ödevi mi yapsam? dua etsem kavli duaya, ödevi yapsam fiili duaya girer...psikolojik olarak etkisi ise; fiili duayı etsem zaten ödevimi yapmış olacağım, sözlü duayı etsem çoktan uygulamalı olarak etkilerini üzerimde göstereceğim...son gün de olsa ödevimi yapmış oluyorum her halükarda. :)
her yeni ödev alışımda, bunu erkenden yapıp bitircem diyorum. ama nasıl oluyorsa oluyor o ödev son güne kalıyor.. baskı altında daha iyiyim galiba.
i̇lkokulda kazanılan alışkanlıktır. ödevini neden yapman gerektiğini çoğu zaman kendine açıklayamazsın ama öğretmen kontrol edip devlet dairesinde imza çakan müdürler gibi imza çakacaktır. adamın işi odur, kendini önemli hisseder ve senin de ona memur misali evrak götürmen lazımdır. yoksa senin yüzünden iş yapamadığını düşünür ve seni fırçalar. sende mecbur bir şeyler götürürsün. ama devlet dairesindeki memur gibi ay sonu maaşın yatmıyordur ve hocanın öğrettiği ya da öğretemediği havuz problemide piyasada para etmiyordur. garip bir durumdur.