mescid-i aksa – dertli sözlük
allahu teala'nın ''çevresini mübarek kıldığımız'' diye ifade ettiği mukaddes mescid. ilk kıblemiz.
muhafızı şeyh raed salah'ın iddiasına göre 2020'de yahudiler tarafından yıkılması planlanan mescidimiz...

--- iktibas ---
israil 1967'den bu yana mescidi aksa'nın altında kazı çalışmaları yürütüyor. bugün mescidi aksa'nın bulunduğu haremüşerif bölgesi unesco tarafından koruma altında fakat tüm bu korumaya rağmen israil, kazı çalışmaları sırasında mescidi aksa'nın altını boşalttı, çok sayıda tünel kazıldı, mescidi aksa'nın altındaki tünellere bomba yerleştirildi ve daha fazla bomba ve dinamit yerleştirilmek üzere bu tünellerin içine çukurlar açıldı.

israil'in amacı mescidi aksa'yı yıkıp yerine süleyman mabedini inşa etmek. şu an mescidi aksa'nın yıkılması için tüm hazırlıklar yapılıyor, kutsal mekanın altına kazılan tünellere bomba ve dinamit yerleştiriliyor bir gün gelecek bu bombalar patlatılarak mescidi aksa yıkılacak ve israil mescidi aksa'nın bulunduğu yere süleyman mabedini inşa edecek. bunun için geri sayım başladı. mescidi aksa'yı 2020 yılında yıkıp yerine süleyman mabedini açmayı planlıyorlar şu an görünen tarih 10 yıl sonrası yani 2020.

2010 yılı israil'in mescidi aksa planı için çok önemli bir tarihti. zaten kudüs'teki gelişmeleri takip ederseniz 2010 yılının ocak ayından bu yana kudüs'te yeni inşaat sahaları yaptılar, mescidi aksa'ya yönelik kuşatmayı iyice arttırdılar ve mescidi aksa'ya çok sık şekilde girmeye başladılar. tüm bunların ötesinde mart ayında yıllar sonra yeniden faaliyete soktukları harap sinagogu, mescidi aksa'yı yıkma planının en önemli adımıdır. harap sinagogu, mescidi aksa'ya sadece 100 metre mesafededir ve şu an yahudiler mescidi aksa'nın yakınına kadar girip ibadet etmektediler. harap sinagogunun yeniden açılması yahudiler için bir milattır ve gerçek emellerine önümüzdeki 10 yıl içinde ulaşmayı planlamaktadırlar.
--- iktibas ---
takvimlerde, gazetelerde, televizyonlarda bilinçli yada bilinçsiz! bir şekilde mecsid-i aksa'dan bahsedilirken kubbetüs sahra'nın gösterilmesi nedeni ile çoğu müslüman tarafından karışıtırılan mübarek mescit.
bir hahama yönelik saldırı sonrasında, ikinci bir bildirime kadar müslümanların girmesi yasak olan mescidimiz.
hep saldırılan,işgal altında,bir türlü kurtarılamayan,yıkılan,yakılan ve bir taşın hesabının siyonistler tarafından bin bombayla sorulduğu mescid.http://www.trthaber.com/haber/dunya/israilden-filistinlilere-mescid-i-aksada-saldiri-203391.html