mescid-i aksa – dertli sözlük
müslümanlar para, makam, şan ve şöhret derdinde olduğu sürece kurtulmayacak mescid. geçen sene başlayan boykot vardı hani. hani sosyal medyada boykotu eleştirenleri tekfir edenler vardı. müslümanlar israil'i bitirmek derdinde değil. israil'e laf çakarak prim yapma derdindeler.#445338
1967'den beri ilk defa bugün mescid-i aksa'da cuma namazı kılınamadı ve biz müslümanlar ne yazıkki hala işin edebiyatındayız.
israil terör devleti haddini iyice aşmıştır ve üç tane filistinli genci mescid-i aksanın avlusunda vurarak öldürmüştür.
aksa terör bahanesiyle ibadete kapatılmış ve 50 yıl sonra ilk defa mescidi aksada cuma namazı kılınamamıştır. mescid-i aksanın kapatılmasının arka planında ise . israil terör devletinin hayalini kurduğu siyonist tapınağı inşa etmek duruyor.
kudüs ağlarsa, istanbulda ağlar. ezan aksada susturulmuştur. istanbul ve kudüs islamın iki merkezi şehridir. biri olmadan diğeri sarsılır.kudüs sevgisi bizden uzaklaştırılamaz. kudüs bizim namusumuzdur. kudüsü fethedecek insanlar dünyada değişmeyip, dünyayı değiştirecek insanlardır. kudüs özgürleşmeden hiçbirimiz özgür sayılmayız.
tüm gerçekleri bu anne söylemiş; "filistinimizi mescidi aksamızı kaybedersek dünya müslümanları yaşamasın kaybetmiş demektir." http://www.youtube.com/watch?v=qlgrkjiseds
müslümanların şuursuz olmaları, aşırı taassupları ve envai çeşit zaafları taşımaları sebebiyle sünnetullah icabı elimizden kayıp giden topraklardır. zalim zulmünü yapacak tabi, zalime sövene kadar ona bu zulmü yaptırabilecek kudreti veren aciz suskun müslümanlara söv. sövmek ne işine yarar bilmem. kendinden başla dönüştürmeye sonra evinden sonra akrabandan... bayrakta salla elbet , kudüs bizimdir diyede haykır. lakin durma dostum. mescidi aksayı trend gündemlerde kaybetmiyoruz. gün be gün ay be ay içten içe kaybediyoruz. eğer durursan birşey değişmeyecek , dönüşürsen dönüştürürsün. (bkz:kudüs)
bu günlerde, yine altında yürütülen kazı çalışmalarının yoğunlaştığı bilgileri geliyor.israil sabrımızı taşırırsa tt listesine taşırız mevzuyu twitter'da. aklını başına alsın bence.
üç din için de kutsal olduğu zannediliyor bazı kişilerce, herhalde kudüs'te olduğundan.

halbuki bu mekanın/mescidin hıristiyanlar için hiçbir manası yoktur. hatta hazreti ömer döneminde kudüs fethedildiğinde bu mekan çöplük olarak kullanılıyordu hıristiyanlar tarafından. yahudiler kutsal kabul ettiği için inadına çöplük yapılmıştı.
bugün teravih namazı sırasında yahudilerin saldırısına uğradı. çatışmalar devam ediyor, çok sayıda filistinli genç yaralandı. ortalık fena karışmış durumda.
önümüzdeki pazar günü yani 18 temmuz'da yahudi fanatiklerin baskın düzenlemeyi planladıkları haberi geliyor.süleyman mabedinin yıkılış yıldönümü imiş. bu münasebetle tapınak tepesi dedikleri kubbetü's-sahra'ya saldıracaklar. ramazan'da yapmayı düşünüp yapamadıkları baskının acısını çıkarma niyeti de var. ortam gergin ve daha da gerilecek gibi.
bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif
hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız
ey benim alfabemdeki kadîm elif
ne güzellik, ne de tat var baharsız
güzellikleri yaşamak için geleceğim sana
geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana
ıhlamurlar çiçek açtığı zaman.