kahrolsun israil – dertli sözlük
mavi marmara mitinglerinde boy gösteren üper süper mücahitlerin sık sık attıkları slogan. sadece slogan atmakla yetiniliyor maalesef. "atla mavi marmara'ya seni de gazze'ye bırakalım" deseler acaba bu slogancılardan kaçı gelir?
"geçen facebookta 'kahrolsun israil, israili boykot eden 5000 kişi arıyoruz adlı bir sayfa paylaştım" cevabını veren çocuk aynı zamanda coca colasını yudumluyordu.
bugün kayseri mitinginde atılan slogandır. ayrıca twitterda tt olmuş. popülarite şu bu felsefesi yapmayacağım hiç. ortada çok saçma bir durum var. sporda şiddet yasasına göre "kahrol israil" dedikleri için yargılanan insanlar var şuan. sebep neymiş efendim hakaret etmek. bu da spor yasalarına aykırıymış filan. şimdi ne demek oluyor bu durum anlayan varsa bana da anlatsın lütfen.
bir kaç kişinin buluttan nem kapıp nezle olma çabası sonucu açılan davada suç olduğu iddia edilen slogandı. ama çok şükür yargılananlar beraat ettiler, artık abi(!)mizin sözünü dinlemeyeceğiz kusura bakmasın yasalara aykırı değil nasıl olsa, rahat rahat kullanabileceğiz bu sloganı.
israiloğulları, "ey musa, onlar orada bulundukları sürece biz oraya asla girmeyeceğiz. sen ve rabbin gidin onları öldürün, biz burada oturuyor olacağız." dediler. maide suresi, 24."sen ve rabbin onları öldürün"
israil kahrolsun demekle kahrolmaz.nasıl kahrolur biliyor musunuz? gerçekten i̇srail hakkındaki her şeyi bildiğimizde.onların hukuku kullandığı gibi bizde adalet temelinde hukuku kullanmayı öğrendiğimizde.çok çalışmayı göze alabildiğimizde.her zaman önceden kaybedeceğimizi düşünmediğimizde.kudüsle ilgili okuduğum tüm kitaplarda i̇srail kurulurken neler yaptıklarını, toplumun her alanındaki her bireyin ne kadar fazla çalıştığını görebiliyorum.bu günlerde türkiye'de bu konuda stk'lar daha çok çalışmaya başladı.tüm halkı bilinçlendirmek adına.youtube'da olan o dersleri takip etmek belki ilk adım olabilir.