üçüncü dünya savaşı – dertli sözlük
israil'in yaptığı son şerefsizlikten sonra hemen başlamasını istediğim savaş. zira bunun artık dönüşü yoktur. biz allah için canlarımızı vermeye hazırız. sonunda zafer bizimdir. (bkz:fetih suresi 1. ayet)
canını imanına şahid kılmak isteyenlerin dört gözle beklediği savaş.
madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden allah için olmasın ?
"3.dünya savaşı'nda ne tür silahlarla mücadele edileceğini bilmiyorum,ama 4.dünya savaşı 'ı taşlarla ve sopalarla olacak. "
albert einstein
abd'nin siber saldırıları savaş sebebi sayması dolayısıyla sanal sebeplerden bir savaş olabilir. abd'nin diğer savaşları da sanal sebeplerdendi ama bu defa ki su götürmez bir gerçek olacaktır. ekonomik olarak abd'ye rakip olan çin'e karşı başlayabilir olası üçüncü dünya savaşı. türkiye savaşa girer mi girerse hangi tarafta girer şimdilik bilemiyoruz.
devletler arasında değil kişiler, topluluklar ve örgütler arasında gerçekleşecek olan savaştır.
i̇ran devrim muhafızları lideri kasım süleymani’nin talimatıyla haşdi şabi taraftarlarının abd’nin bağdat büyükelçiliği’nin işgali girişimi sonrasında kudüs gücü komutanı kasım süleymani ve haşdi şabi’nin önemli isimlerinin olduğu konvoy abd tarafından vuruldu. saldırıda süleymani ile beraber birisi üst düzey komutan olan mehdi mühendis'in öldürülmesi üzerine sık sık dile getirilen olaydır.
konu ile alakalı dış işleri bakanı mevlüt çavuşoğlu:
"bölgemizin barışı için ciddi bir risk olmuştur" açıklaması yaptı. libya'daki iç savaş için de çavuşoğlu "bu savaşın kazananı olmaz. eğer durdurmazsak uzun süre devam edebilir. hele trablus içine girerse uzun süre devam eder, çok insan ölür" açıklamasını yapmıştır.

konu ile alakalı çok köşe yazısı bulunmasıyla beraber, benim dikkatimi çeken köşe yazıları şu şekildedir:


https://www.karar.com/yazarlar/mensur-akgun/kasim-suleymaninin-ardindan-12413




https://www.karar.com/yazarlar/d-mehmet-dogan/ilan-edilmemis-savasin-ilanina-dogru-mu-12433






https://www.star.com.tr/yazar/biz-libyaya-giderken-suleymani-suikasti-yazi-1504649/