yardım filosu israil den izin almalıydı – dertli sözlük
radikal gazetesi'nin wall street journal'e dayanarak yazdığı habere göre muhterem fethullah gülen hocaefendi'nin sözü.

yorumsuzdur:
http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikaldetay&articleid=1000668&date=04.06.2010&categoryid=77

haberin orjinali için:
http://online.wsj.com/article/sb10001424052748704025304575284721280274694.html?mod=wsjeurope_hpp_middletopnews
hocaefendi olayı sadece yardım amaçlı bir organizasyon olarak görmüş, yorumlamış, ve bu yardım organizasyonlarında kendisine bağlı yardım kurumlarının yaptığı gibi, diplomatik yöntemle yapılması gerektiğine işaret etmiş.

hocaefendi'nin “ihh'nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” demesinden de bu anlaşılıyor. ancak ihh'nın ve o gemideki yolcuların(mücahitlerin) amaçlarının yardımdan da öte bir mesaj bir dava olduğunu biliyoruz. bu yüzden hocaefendiye katılmıyoruz belki. amacın sadece yardım olduğu zamanlarda izlenen yolun zaten hocaefendinin belirttiği şekilde olduğunu da hepimiz biliyoruz.

hocaefendi'in bu düşüncelerini alıp "hocaefendi insani yardım hareketini eleştirdi" diye okumak olayı habertürk ve radikal gözüyle okumaktır ki bundan allah'a sığınırız. hocaefendi metinden de anlaşılacağı üzre yöntemin diplomatik yollar olması gerektiğini savunmuş. ama adamların manşeti farklı.

hocaefendi'yi hala seviyoruz, ve saygı duyuyoruz. kabul etmediğimiz düşünceleri elbette olacaktır. bütün düşüncelerini kabul etseydik eğer şu an sızıntı da çalışıyor olurduk.
şimdi ne desem boş ....
o kadaar anlamsız bir cümle ki ...
yorum yapılabilecek hiçbir yanı kalmamış ....
(*)
bülent yıldırım bu sefere çıkmadan önce israil yetkilileriyle bağlantıya geçtiklerini, ancak israilli yetkililerin kendilerini kã¢le alıp bir cevap verme lütfunda bile bulunmadıklarını ifade etmiştir. bu durumda nasıl izin alınabilirdiki. kaldıki filistin'e yol alan bir geminin başka bir ülkeden izin almasını günlerdir düşünmeme rağmen çözebilmiş değilim.
doğru olmadığını düşünmek istediğim yorum...
provake ediliyor olabilir...
ama eğer doğruysa da;
yanlış yapmışsın hocam ! yanlış !
amerikan ağzı.5n1k daki dayaklık sunucu müsveddesininde ağzında gevelediği.her olaya olduğu gibi bu kutlu yolculuğa da abd penceresinden bakınca söylenecek söz.kimin söylediğini öğrenince surat ifadem bile değişmedi.
(bkz:amerikan fedaisi)
--alinti--

bülent yıldırım, ntv'den hüseyin yılmaz'a fethullah gülen'in wall street journal'a verdiği röportajdaki sözleriyle ilgili yanıt verdi.
bülent yıldırım şunları söyledi:
''fethullah gülen'in eleştirel açıklamalarını yeni duydum, biz israil'e başvurduk ve bizi hep oyaladı israil. cenevre sözleşmesine göre hareket ettik, açık deniz olduğu için bölge israil'in egemenliği altında değil. doğrusu üzüldüm, inşallah bu haber yanlıştır, ben başsağlığında bulunmasını bekliyordum. kendisine saygıduyuyoruz. eleştirileri zannediyorum bir ara yüzyüze gelirsek derdimizi anlattığımızda vazgeçecektir. açıklamayı keşke bizimle görüşerek yapsaydı.'')

--alinti--