yardım filosu israil den izin almalıydı – dertli sözlük
hocaefendi olayı sadece yardım amaçlı bir organizasyon olarak görmüş, yorumlamış, ve bu yardım organizasyonlarında kendisine bağlı yardım kurumlarının yaptığı gibi, diplomatik yöntemle yapılması gerektiğine işaret etmiş.

hocaefendi'nin “ihh'nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” demesinden de bu anlaşılıyor. ancak ihh'nın ve o gemideki yolcuların(mücahitlerin) amaçlarının yardımdan da öte bir mesaj bir dava olduğunu biliyoruz. bu yüzden hocaefendiye katılmıyoruz belki. amacın sadece yardım olduğu zamanlarda izlenen yolun zaten hocaefendinin belirttiği şekilde olduğunu da hepimiz biliyoruz.

hocaefendi'in bu düşüncelerini alıp "hocaefendi insani yardım hareketini eleştirdi" diye okumak olayı habertürk ve radikal gözüyle okumaktır ki bundan allah'a sığınırız. hocaefendi metinden de anlaşılacağı üzre yöntemin diplomatik yollar olması gerektiğini savunmuş. ama adamların manşeti farklı.

hocaefendi'yi hala seviyoruz, ve saygı duyuyoruz. kabul etmediğimiz düşünceleri elbette olacaktır. bütün düşüncelerini kabul etseydik eğer şu an sızıntı da çalışıyor olurduk.