israil ürünlerini boykot – dertli sözlük
büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanlığını yapmış bir cumhurbaşkanı ile, amerikaya stratejik müttefikimiz diyerek incirlikten ırak'a bombalar yağdıran bir iktidar varken mümkün olmayan, banane amerikadan diyebilen ve siyonist israil devletine karşı dağ başında gördüğü bir köylüyü dahi köylü demeden uyaran işte bu sebeple yüzde 1 oy almış partisi dahi bölünüp bölünüp durulan bir dünya lideri varken mümkün olandır. çünkü bu memlekete siyonizm nedir bop nedir öğreten ve bununla kalmayıp bu güçlere karşı koalisyon hükümetlerinde dahi mücadele eden iman varsa imkan vardır düsturunca asla yılmayan ve bazıları gibi zırlamayan lider mücahid mütefekkir muallim necmeddin erbakan ile mümkün olan anlamı olan ve amacına ulaşabilen boykottur. yani devlet politikası gerektirir. yoksa şu an olduğu gibi su akar yolunu bulur. ekmek alırsın tohumuna kadar israil kazanır haberin olmaz, hacca umreye gidersin uluslararası hava sahasını kullanırsınız yahudiye paran gider...
(bkz:d8)
(bkz:islam dinarı)
"yoldaki bir taşı kenara koymak imanın en alt tabakasındandır" hadisince boykot küçük görülmez, müselman kuruş hesabı yapar, her ne kurtarılsa kardır. ama bununla yetinmemek gerektir, bunu biliyoruz, malumu ilam manasızdır. boykotta yapılmalıdır, terakkiye de çalışılmalıdır. ikisi de lazımdır. kartal ne kadar lazımsa karınca da o kadar lazımdır, kıymet çokluğa büyüklüğe göre değil, mahiyete kemmiyete göredir.
boykot bizim için acizlik göstergesi. israil'i yok etmek için öncelikle ülkemizin 3. dünya ülkesi olmaktan kurtulması gerek.
insanların bireysel gayretlerinin ve boykotlarının neden komik bulunduğunu henüz anlayamasam da israil'e zararı olmasa bile bana faydası olan eylemlerdir.

benim, incirlik üssünü kapatacak, israil ile ilişikleri sonlandıracak, uluslararası camiaya meseleyi taşıyıp filistin'in haklarını savuncak kudretim ve gücüm yok.
şuan benim elimden gelen dua edip, yahudi mallarını tamamen hayatımdan çıkarmaya gayret etmek, farkındalığımı arttırmak.

umudumuz ve duamız tabi ki boykotun devlet tarafından yapılması. ama senin içmediğin kola ile israil devleti vahşetinden vazgeçmiyor diyerek insanların kendi çapındaki minik ve (*) işe yaramaz gayretlerini küçümsemeyelim lütfen.
esasında boykot da diğer bütün 'elinden başka şey gelmeyenlerin yaptığı' eylemler gibidir.
kişiyi ''ohh vazifemi yaptım'' rahatlığına sevkediyorsa bir tür vicdan uyuşturma operasyonudur. diğer insanların boykotu 'faydalı' olsa bile 'ferdi anlamda' kişiye zarar verir.
farkındalığı arttırmaya yönelikse, dönemsel değil de hayat tarzı haline getiriliyorsa güzeldir, hoştur.

bir de;
eylem ve yöntem eleştirisi yapabiliriz fakat samimiyet sorgulaması yapmayalım.
giderek komik bir hal alan olay. boykot dediğiniz şey, belirli bir şuur içerisinde yapılır. ve devletler nezdinde etkinlik kazanır. kapsamlı araştırmalar yapılır, belirli bir envanter çıkarılır, 8-10 ülke bu envantere uygun boykotlar yapar. boykotlar vurucu etkiyi oluşturacak şekilde düzenlenir.

bizim boykot hikayeleri son 30 senenin komedisi. her sene aynı muhabbet döner. adı geçen kola firmasının 84 ülkeyi yönettiği merkezinin istanbul'da olduğunu bilelim. ondan sonra yine boykot ederiz. içerisinde belirli bir yüzdede alkol olduğunu bilelim. şimdiye kadar bunların üzerinde durmayanlar şimdi alelacele boykottan bahsediyor. bu haliyle kola zaten haram hükmünde içiyorsan zaten haram işlemiş oluyorsun. listeye baktım. burası çok daha komik. bir işlemci firmasının ismi. yahu buraya yazarken, yahut twittere facebook'a şunları kullanmayın diye yazdığın bilgisayarın işlemcisi yahu. ya da boykot edelim dediğin dondurmanın türkiye'de iki ya da üç tane fabrikası var. sana şimdi sorarlar, "madem boykot edeceksin ne arıyor bunlar senin ülkende?"

yine diyorum, boykot planlı ve programlı olur. vurucu bir etki oluşturmak amaçlanır. boykot uygulanacak ülkenin ekonomisinin nasıl işlediği iyi bilinmelidir. boykot buna uygun yapılır. birçok platformda da belirttim. israil'in ekonomisi, devletler bazında yapılan gizli ve açık, bağış ve yardımlarla işlemektedir. şirketler, belirli çevrelerin emir ve direktifleriyle yardımlar yapmaktadır. bunlar o kadar yekun tutmaz. devletler bazında yardım dedik bir örnek verelim: abd her yıl, israil'e yaklaşık olarak 6 milyar dolar gibi yüksek bir meblağda silah ve teknoloji geliştirmesi için para yardımı yapar. silah yardımı ve teknoloji yardımı da ayrıca yapılmaktadır. teknoloji paylaşımı da söz konusu. birçok avrupa devleti de bu şekilde yardımlar yapmaktadır. petrol şeyhlerinin bile kimi zaman israil'e yardım ettikleri olmuştur.

şu bilgileri paylaştıktan sonra şunu basitçe söyleyeyim. boykot hikayeleri her sene gündeme gelen ve milletin heyecanını dindirmek için ortaya atılan hikyeciklerdir. boykot filan yapıldığı yok. boykot dediğinizi, avrupa birliği, rusya'ya ve iran'a yapmaktadır. neler yaptıklarını inceleyin görün. iş adamlarının hesaplarını dondurmak, mal varlıklarına tedbir koymaktan tutun da ürünlerine alternatif yeni ürün arayışları vs. daha birçok etkinlik söz konusu. "boykot ediyorum ve ben sembolik olarak tarafımı belli edeceğim." diyorsanız anlarım. bu boykot ilanlarından bir sonuç beklemeyin. kendinizi kandırırsınız.

dediğim gibi islam dünyasının yapacağı en vurucu darbe petrol ambargosu olabilir. ve gerçekten abd ekonomisini ve diğer israil dostlarını çok fena sarsar. verilecek en etkili cevap budur.
israil malları ile beraber israil'e destek veren yandaşlarının da listeye eklenmesi gereken eylemdir. sadece barkot okumakla yapılması da boykot sınırlarını daraltır.
ayrıca coca cola'nın neden boykot listesinde bulunmadığını da anlayabilmiş değilim. şu linkteki fotoğrafa bakıp çevremizde yayalım lütfen. bize duyarlılık gerek..
(http://twitter.com/lookbirader/status/490150092650082304)