mustafa özel – dertli sözlük
1956 doğumlu bir iktisatçı, yazar, hoca. düşünür de diyorlar. boğaziçi üniversitesi'nde okumuş. bilim ve sanat vakfı'nın kurucularından. şu anda istanbul şehir üniversitesi'nde işletme bölümü'nde öğretim üyesi. bilim ve sanat vakfı'nda da dersleri varmış. aslında son derece sakin, fazla hareket etmeden, çok enerjik gözükmeyen bir anlatımı var ama çok ilginç bir şekilde kendini dinlettiren, güler yüzlü bir adam. dersine girdiğim eğitimcilerden en, "ciddi bir birikime sahip" izlenimi uyandıranlardan biri. dinlenesi.
bilim sanat vakfındaki seminerlerde kendisinin dersi zorunludur. dersleri sıkmaz rahatlıkla dinlenir. yaşam tarzı olarak muhafazakar olsa da iktisadi olarak sol görüşlü oldugunu söyler.
nihayet dergisi'nde yayınlanan yazıları derlenmiş; https://www.gzt.com/etiket/mustafa-ozel üç gün önce çocuk edebiyatı başlığı altında yapılan bir programın sonunda babasının 100 yaşında olduğunu bilincinin yerinde olduğunu ama rahatsızlıkları sebebiyle hastanede bulunduğunu belirtmiş dua istemiştir. sözlük aracılığıyla belirtmiş olalım, dualarımızda yer verelim inşallah. (*)