sınav sonucuna itiraz etmek – dertli sözlük
alınan notun beklentiyi karşılamaması sonucu başvurulan yöntem.vaktiyle 100 üzerinden 02 aldığım nota "itiraz nasıl bir şey acep" diye itiraz etmiştim, sınav kağıdını kontrol ve itiraz sebeplerini beyan günü" geldiğinde okula gitmememe rağmen, notum 20 olarak güncellenmişti.hoca 02'yi 20 yaparak eğlenmiş miydi, yoksa gerçekten yanlış mı okumuştu, halen muamma.-02'yi hor görme sözlük, 13 ortalama ile ders geçtiğim bir bölümde okudum.
hocanın " verdiğim notta yanlışlık yoksa puanını kırararım" ikazı yüzünden pek de notuna itiraz eden çıkmaz.
şansını zorlamaktır. almışsın kabullen bence. hadi diyelim itiraz edeceksin verdiğin cevapların doğru olduğundan yüzde yüz emin ol ki işi şansa bırakma. ama şansa bırakırsan da daha düşük bir not ile oturduğun sıraya geri dönmene sebebiyet verecek bir durumdur.
öğrencinin tamamen yasal hakkı olmasına karşın yanlış yapmayacağını savunan adeta tanrılık iddia eden hocanın "bakk kağıdına bakarım ama fazla verdiysem de geri alırım" tarzı aptal bir tehdit ile öğrenciyi vazgeçirmeye çalıştığı bir durumdur.
öğrencinin doğal haklarından biridir tabi ki ama suistimal edildiği için herhalde öğretmenler de tehdit yoluna başvuruyor.sınav notuna itiraz edip de olumlu sonuç alınma oranları da bu yorumu destekler nitelikte.