yunus emre tozal – dertli sözlük
--spoiler--

1985 istanbul süleymaniye doğumlu olan genç yazar, küçükken ankara ã‡ubuk kuran kursu’nda hafızlık eğitimi aldı. åžu an yıldız teknik üniversitesi’nde harita mühendisliği bölümü öğrencisi olan yunus emre, yazı hayatına küçükken babasının teşvikleriyle başladı.

babasının teşvikleriyle ilkokulda altınoluk dergisi’nin çocuklar için çıkardığı yuvamız dergisiyle, ortaokulda diriliş dergisini okuyarak büyüdü.

lisedeyken akabe vakfı’nda yayınlanan umut gençliği bülteni’ni çıkardı. otuzuncuharf dergisi’nin mutfağında bulundu, ibb gençlik meclisi’nin desteğiyle çıkarılan istanbul gençlink (http://www.istanbulgenclink.com/) dergisinin editörlüğünü yaptı.

dergã¢h, virgül, ay vakti, turuncu, genç, otuzuncuharf gibi çeşitli sanat, edebiyat ve düşünce dergilerinde yazılar yazdı, yazmaya devam ediyor. yeni åžafak, milliyet, star gibi çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap tahlilleri yapıyor.

bir dönem insan yayınlarında musahhih olarak çalışan yunus emre, televizyon izlemiyor. kalemi kutsal bir simge olarak görüyor. kütüphane ile hemhã¢l olmanın mutluluğu içinde yaşıyor. kitaplara kendinden bir parçaymış gibi muamele ediyor.

nisan 2008′den beridir milli gazete’de köşe yazıları yazmakta.

aylık çıkmaya başlayan ayraç kitap tahlili ve eleştiri dergisi‘nin editörü. (http://www.ayracdergi.org/)

medeniyetleri buluşturan şehirler hakkında araştırmalar yapan yunus emre, istanbul, åžam, bosna-hersek, mostar, kudüs, ve endülüs’e hayran. düşünce ve medeniyet ağrılıklı yazılar yazıyor. istanbul’da oturan yunus emre, åžam’ı ve bosna-hersek’i ziyaret etti. endülüs’e gidip medeniyetin düşünsel eylemde şahlandığı kurtuba’yı ziyaret etmenin hayallerini kuruyor.

yazılarını www.tenkafesi.com adlı şahsi sitesinde yayımlıyor.


--spoiler--
y.t.ü. öğrencisi olmasına rağmen okulda sık görülemeyen,güzel şapkaları olan kişi.ayraç dergisi editörü.
çok sevdiğim bir arkadaşımın arkadaşı olması hasebiyle 4 yıl öncesinde yazılarıyla tanıştığım bir kardeşimiz. allah yolunu açık etsin kaliteli bir kalemi vazgeçilmeyecek bir uslubu var.
şair ya da yazar değil; fakat bazı edebiyat mahfillerinin düşük standartlarından ve (sanırım belediye kanalıyla) elde ettiği imkanlardan gaz alarak piyasaya çıkmış olan, kendinden bahseden ve birilerinin bahsettiği kişi. birkaç sayısına göz gezdirdiğim kitap dergisinde, islami camianın varoluşçu geyiklerini çoğaltma vazfiesi edindiğini gördüm. kasıntı cümlelerle dolu vasat düzeyde ve entel kıvamında kitap yazıları yazıyor. birini okumaya midem yetmedi.

(bkz:sartre al bunları götür)
genç dergisi yazarı. "hafızlık" yaparken yaşadıklarını yazıyor uzunca bir zamandır. okuması çok keyifli, yaşananlar ibret verici.