davul sesinden rahatsız olan insan – dertli sözlük
davulun sesini yakından duymuş olabilir.küçükken çok şiddetli gelen davul sesinden korkarak kekeme olan bir tanıdığım var.
ramazan özelinde imsak 04:30 civarı iken gecenin 2'sinde çalınması sebebiyle ben de rahatsızım bu sesten doğrusu.genel olarak da sevmem kendisini.
rahatsız olabilir. bende çok rahatsız oluyorum. ekseriyetle kakofonik tınılar duyduğumuz bir çalgıdır kendileri nadiren maharetli ellere geçer.ancak gelelim diğer meseleye davuldan ziyade ramazandan rahatsız oluyorsa kişi kafaya bir hacamat yaptırması gerekmektedir.
davulun sesi sahurdan evvel manilerle geliyorsa güzeldir. ama eğer zurna ile geliyorsa vay o kulakların haline. davul zurna ikilisini allah insanlığa unuttursun amin.
bebek insan olabilir. uykusu hafiftir. annesi zar zor uyutabilmiştir. tam beşiğine yatıracakken ''dan dadadan dan dadadan'' yavrucuk uykusundan uyanır ağlamaya başlar. o an anne dışarı çıksa ve ateş topu saldırı... neyse anime dünyasında değiliz ama olmasa maneviyatımızdan bir şey kaybetmeyiz diye düşünüyorum.
sound of noisedaki abimiz gibi biriyim. gürültünün küçüğü büyüğü yok benim için. üst üste binen sesler beni aşırı rahatsız eder. aynı anda konuşan iki insanın olduğu mekanda duramam. bir şey anlatıyorken yan masadan gelen uğultu beni susturur, konuşamam.

kimsenin duymadığı sesleri duyabilirim. kulaklıka bir şey dinliyorken bile 2 oda ötede uyanıp hafiften ağlamaya başlayan bebeği evde ilk ben duyarım, çocuk uyandı derim, ardından telsizden ses gelir. öyle bir hassasiyet.

kakofoninin olduğu yerde ne huzurum kalır, ne dikkatim, ne de ruh/zihin sağlığım. davul kakofoninin alasıdır. hele ritimsizse allah muhafaza.
uykusu ağır biri olduğum için uyandırmak anlamında bana hiçbir etkisi yok. o yüzden ben de gereksiz buluyorum.