dar pantolon giyen hanım kişiler – dertli sözlük
böyle mahsus ve tasvir ile zihni batilla meşgul eden başlıklar yerine "tesettür, setrin hakikati, allahın kastı olan tesettür" gibi başlıklar içerisinde konuşulması gereken konulardan birisidir..hatta o tür başlık altında dahi"dar pantolon, geniş bilmem ne" gibi tasvirlerle değil, " vücut hatlarını belli eden" gibi daha nezih ve kulağı ve kalbi incitmeyen tabirler tercih edilmesi belagatin ve ulemanin tercihidir.yoksa bu konu hakkında konusulmaz demek olmaz.. ama bu şekilde bu üslubla konuşmak ahsen değildir hatta belki makbul da olmaz..evet ne söylemek istediğin kadar nasıl söylediğin de ehemmiyetlidir. evet kuran beliğdir rasulu beliğdir takipçisi suleha da beliğdir.cunku kalb nezaketi sever kulak belagata meftundur, kalbe tesir etmek isteyen makamına göre belagata başvurmalı. bu latif kalbleri ilgilendiren makamda da letafet daha iyidir denilebilir ve dedik.
"insan ihsana mağluptur." o.n.t.

bu sözü iyi idrak etmek lazım kardeşlerim. yanlış, hata ve kusuruna rağmen bir insana leyyin lisan ile yaklaşılması ihsandır.çünkü burdaki ihsan güzel davranış ve güzel muameleyi kapsar. ve o kadar önemlidir ki bir gün meyvesini allahin iziniyle verir.

burada tartışılan bir günah ve kusurdur. lakin bizim tartışmamız gereken insanlara hatalarını söylemek için nasıl yaklaşmak gerektiği yani usluptur.

"günahkar yaralı bir kuş gibidir.ona incitmeden yaklaşıp yaralarını tedavi etmek gerekir."o.n.t.

ümmeti muhammede dua etmek gerekir. nefisler çok zor terbiye oluyor. rabbim günaha olan öfkeyi günahkara taşıtmadan hüsnü muamele etmeyi ve evvela kendini ıslah ederek lisanı hal ile örnek olmayı ihsan eylesin...amin