şehir hastaneleri – dertli sözlük
i̇nşa edildikleri dönemde mevcut talebin daha üstünde arz potansiyeli taşıyan yapılanmalar olan şehir hastaneleri, insanlığın beklemediği covid 19 pandemisi sürecinde bir rahmete dönüşmüştür.mevcut hali ile son teknoloji modern tıp hizmeti sunmayı amaçlayan geniş kompleksleri ihtiyaca binaen kullanıldığı takdirde fayda sağlamaktadır. i̇leri tetkik ve tedavinin daha fazla anlam kazandığı merkezlerdir. i̇lerleyen süreçlerde teşhis ve tedavi edilebilen vakalar açısından gıpta edilecek merkezler olacağı ümidi taşımaktadır. hasta ve hasta yakınlarının içine aydınlık olan geniş ve ferah alanlar birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri konusunda vakit kaybı, es geçilemeyecek kadar artan adım sayısı ve yorgunluk gibi dezavantajlar taşımaktadır. i̇ş bu sebepten "ben bi kanlarıma baktırayım." niyetiyle başvuran insanımızın ayaklarına kara sular inme şikayetiyle evine dönmesi, bir oraya bir buraya savruldum yakınmasına sahip olması, hastane içinde yolunu şaşırıp kaybolması muhtemeldir.sağlık sisteminin her mekanizmasında olduğu gibi şehir hastanelerinden de sevk zinciri esasına uygun yani hastaların önce aile hekimliği sonra devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi, en son basamakta üniversite ve şehir hastaneleri olacak şekilde çare arayışında istifade edilmesi hasta ve hasta yakınlarına memnuniyet olarak geri dönecektir. ez cümle şehir hastanesini siz tercih etmeyin doktorunuz önersin ki gittiğiniz zaman nereye neden gideceğinizi bilin. az çok hangi tetkik-tedavi için oradasınız bilginiz olur. şehir hastanelerine es kaza tetkik için gitmek samanlıkta iğne aramakla eş değer bir eylemdir. yoldaki işaretler, yol gösterici personel, ulaşımı kolaylaştırıcı bina içi araçlar yönünü- gideceği yeri bilen kimselere esas faydayı sağlamaktadır gerisi laf-ı güzaftır.
birkaç farklı hastanenin bir araya getirilmesiyle sorunların teşkil ettiği ve çalışanların kendi hastanelerinin kurallarını kullanmaya inatla devam etmelerinden dolayı iş ortamında kargaşalara sebebiyet vermektedir. büyüklüğü ve karmaşıklığından dolayı hastaların tüm hıncını biz sağlıkçılardan çıkarmasına sebep olan hastanelerdir. çalışma alanlarımızın büyüklüğünden dolayı nöbet sırasında atılan adım sayısının fazla olmasına sebep olmaktadır. pandemi hastanesi olarak seçilmelerine son derece hak vermekteyim çünkü bir acil odasının bile çok hızlı bir şekilde yoğun bakıma dönüştürülmesine olanak sağlamaktadır.
depreme dayanıklı yapı tasarım sistemleri ile inşa edilen bu yapılar özellikle temellerindeki sönümleme sistemleri ile allah korusun büyük kriz anlarında ayakta kalmayı başarıp hizmet vermeye devam edecek yapılardır.
büyük olan her şeyin güzel olduğuna olan inancımızın son ürünü. tüm birimleri bir araya toplayıp büyük ve karmaşık binalar üretmeye gerek var mıydı gerçekten? sağlıkta amerikan sistemini izleyen politikanın sonucu umarım özelleştirilen şehir hastahaneleri ile bitmez.