aksaray’da otizmli öğrencilerin protesto edilmesi – dertli sözlük
otizmli çocuklar gibi özel çocukların büyük çoğunluğu, önceki eğitimleri doğrultusunda, yaşıtlarıyla aynı sınıflarda, kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim alabilecek durumdadır. bunun mümkün olmadığı durumlarda da ya özel eğitim kurumlarında ya da durumuna göre yine bazı okulların bünyesinde bulunan özel sınıflarında eğitimlerine devam ederler. çocuklar diğerlerine zarar verebilecek düzeyde falan olursa da onların eğitimi için diğer çocukların gittiği okullar tercih edilmez zaten.

ayrıca bu tarz özel çocuklar toplumdan izole, kendilerine özel bir yerlerde, kendi aralarında takılmaya devam ettikçe; onlara ucube gibi bakan aileler de bilinçlenemeyecek, bu kafada yetiştirilmiş diğer çocuklar da kendilerinden farklı çocuklara karşı zorbalık yapmaya devam edecektir.

olayda yetkililerin en büyük hatası, okuldaki diğer çocuklara ve ailelerine, bu özel çocuklar hakkında ve onlara nasıl davranılması gerektiği konusunda sağlıklı bilgi vermemiş olmaları sanırım. eğer okulunuzda böyle bir sınıf mevcutsa ve bir şekilde diğer çocuklarla bir arada bulunuyorlarsa, sadece sınıflarını ayrı tutmuş olmakla kimsenin zarar görmemesini sağlamış olmazsınız görüldüğü üzere.