sağlık ataması – dertli sözlük
14-20 şubat arası yapılacak olan atamadır. 2019 ataması ikiye bölünmüş ve 2020'ye sarkmıştı. böylece ortalama 3-4 atama yapılıyorken sağlıkçıların atanma ihtimali bir anda düşmüş oldu. üniversite hastanelerinde çalışanların da istifa edip atamaya katılması sonucu yığılmalar arttı ve bu atamada sapmanın ne kadar olacağı öngörülemez oldu. geçen atamada 73 puanla nokta atışı tek kadroya yerleşen kişideki şanstan istense de riske atmamak için bol kontenjanlı yerler yazılıyor ve düşük kontenjanlı yerler kime kalacak merakla bekleniyor. telegram grupları uçmuş durumda, manipülasyonlar, ümit kırmacalar, tartışmalar ve beynimin çöküşü...
allah aşkına olsundur. şuanda sağlıkçılara çok ihtiyacımız var, günaşırı nöbete gelen bir sürü sağlıkçı var. tükeniyoruz... tez vakitte sağlık ataması yapılması hem hastalar için hem sağlık çalışanları için rahmet olacak. okulunu bitirmiş sağlıkçıyı ne diye evinde tutarsınız anlamam!
sağlık sisteminin işlemeye devamı için bir an önce yapılması gerekendir. kasım ayının ilk haftası 12000 sağlık çalışanı ataması yapılacağı sağlık bakanı tarafından açıklanmıştı. mümkünse daha fazla sağlıkçı görevlendirilmeli. hastaneler gerçekten yoğun, sağlık çalışanlarının önemli bir kısmı covid 19 geçiriyor ve bir süre çalışamıyor. geride kalanlar da tükenmiş vaziyette.