27 ekim 2020 sağlık çalışanlarına izinlerin yasaklanması – dertli sözlük
dönemin sağlık bakanının covid 19 pandemisi sürecini değerlendirmek üzere istanbul il sınırları içerisindeki sağlık kuruluşlarında yaptığı 4 günlük gözlem sonucunda alınmış bir karardır. gelecek günlerin yoğunluğu öngörülmüş olacak ki sağlık personelinden yazı ile 'bir' sayı ile '1' tane personelin dahi fire vermesinin toplum sağlığı için önemi vurgulanmıştır.
hali hazırda aylardır yalnızca risk ile yaşıyor olmanın yorgunluğuna fiziksel yorgunlukları da eklenmiş olan sağlık camiasında karar üzüntü ile karşılanmıştır. akıllarda bazı sorular birbirine tur bindirmiş durumdadır. bazıları;
peki bu süreçte toplum kendi sağlığı için ne yapmaktadır?
bunalmak bahanesi ile uymadıkları bir adet maske takma tedbirine sağlık personelinin çift kat maske, n95 üzerine cerrahi maske gibi önlemler alarak uyduğunun belirli bir oksijen seviyesi ile insan hayatı hakkında kararlar almak zorunda olduklarının farkında mıdır? nasıl olsa herkes bir gün geçirerek tezini savunan üyelerinin bağışıklık sistemi olmayan veya yoğun bakımda takip edilmesi gerekirken servis yatağına bile yatamadan acil serviste sıra bekleyen yakını olmuş mudur?
sağlık personeli çuvaldızı kendine batırarak konuşmaktadır. vazifeleri neyse elbette icra etmek zorundadırlar, edeceklerdir. peki sağlık çalışanlarının mensubu olduğu toplumun diğer üyeleri de kendi vazifesini icra edip tedbirlere uyacak mıdır, bu da onların zorunluluğu değil midir?
i̇stanbul'da vaka sayısı pik yaptı, somut adımlar beklerken bakanlığımız beklenen hamleyi yaptı. sağlık çalışanlarının emeklilik, istifa ve izin hakları durduruldu.
çalışanları psikolojik açıdan çıkmaza sokan durum. hem de hala ortalıkta fütursuzca gezen ve hastalığın vehametini kavrayamamış bir yığın cahilin olduğu bir ülkede.
ben pozitifken bir sürü hastaya baktığım için çok da önemli olmayan bir durum. biz bulaştırmıyoruz çünkü biz insan değiliz sevgili beyinsizler. izin de vermeyin, istifaları da yasaklayın, boğun bizi, öldürün.