yemekhane yemekleri – dertli sözlük
görevli ablaların bir kaşık daha fazla koyması için gözlerine bakılan yemeklerdir.ayrıca garip bir şekilde doyurmayan yemeklerdir. yani herkes için böyle değildir ama hiçbir zaman yemekhaneden yediğimde doyduğumu hatırlamıyorum. aksine daha bir açlık hissi oluyordu. :) besmele de çekiyorduk ama. bilemedim.ama güzel yemekler çıkıyorsa şanslısınız demektir. genelde kullanılan malzemelerden ve çok miktarda yapıldığından tadı tutturulamayabiliyor.ayrıca hocalara torpil yapılan yemeklerdir. tatlıyı iki tane koyarlar, çorbayı doldururlar. birde çok israfı yapılır. o da üzücü. :(
çoğu zaman nasıl yapıldığı bilindiğinde yenmeyecek yemeklerdir. bu yüzden araştırmamak aç kalmamak namına evladır.
yemekhane deyince genelde akla yurt yemekhanesi, kalabalık iş yerlerinin yemekhanesi, okul yemekhanesi gibi yerlerin geldiği toplu yemek yenen bir birim. kullandığı malzemenin sağlam, kaliteli ve sağlıklı olmasına dikkat etmek zorunda olan yerlerin en başında gelir. çünkü toplu bir gıda zehirlenmesine sebebiyet vermesi hem maddi açıdan büyük zararlara sebep olur hem de kurumun adının lekelenmesinde manşetlerde ilk sırasını alır.
geçen youtubeda bir video rast geldi ama açmadım. yemekhane makarnası yapıyoruz diye video çekmişler. manyak manyak şeyler. hangi yemekhane, hangi makarna, kim herhangi bir yemekhanedeki gibi bir makarna yapmak istesinki?
allah’ın emaneti bedenin gözetimi için elzemdirler. yoğun geçen ders saatlerinden sonra bir ibadet sükuneti içinde sıraya girilir, itinayla aşama kaydedilir; tabldotu al, kaşık çatal al, çorbayı al, yemeği al, nihayet tatlısıydı, meyvesiydi… sonra kenarından kenarından dal! üniversite yıllarının özlenen ritüellerindendir.