pkk – dertli sözlük
doğru bir yöntem ve kararlı siyasetle kısa sürede yenilmesi ve bitmesi olanaklı olan vahşet örgütüdür.
bu vahşi ve vampir örgüte karşı yapılabilecek onca şey var, birakçını sayalım:
terör saldırılarının kaynağını oluşturan irak’ın kuzeyindeki pkk varlığı tümüyle ortadan kaldırılmalıdır. irak hükümeti ve kuzey ırak kesimi üzerinde etkili girişimlerde bulunmalı ve büyük devletleri de aynı doğrultuda hareket etmeye yönlendirici kararlı bir diplomasi uygulamalıyız. bu girişimler sonuç vermezse kuzey irak’a yönelik olarak güç kullanmaktan çekinmeyeceğimiz ortaya konulmalıdır.
diğer ülkelerin terörizme karşı yaptığı gibi terörün yurt dışındaki insan, finans ve kurumlaşma biçimindeki kaynaklarını ortadan kaldırma yönünde çaba göstermeliyiz.
artık ‘teröre yenilmeyeceğiz’ gibi söylemlerin yerine ‘terörü yeneceğiz’ söylemlerini kullanmalıyız.
türkiye’nin, ülkemize yönelik büyük bir suikasta kalkışan bir terör örgütüyle masaya oturmayacağını, ülkemizin anayasasını ve gelecekteki siyasi yapısını terör örgütüyle hiçbir zaman görüşme konusu yapmayacağını, türkiye’yi buna zorlamak isteyen yabancıların telkinlerini en başından reddedeceğimizi vurgulamalıyız.
oslo’da pkk ile görüşme, habur’da militanların davul zurnalı gösterilerle yurda girmeleri ve i̇mralı’da elebaşı ile siyasetçilerin görüştürülmesi gibi yanlışların bir daha yinelenmeyeceğini açıkça ilan etmeliyiz.
özetle, sevr anlaşmasından bu yana türkiye’ye dayatılmak istenen bölme-parçalama siyasetini şimdi terör baskısıyla gerçekleştirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi göstermeliyiz.