entry düzenleme – dertli sözlük
sözlükte varlığı ve dolayısıyla bu işle görevli kişilerin de mevcudiyeti netameli olan muavin nâm kadroya tanınmış yetkilerden biri. başlığında öyle yazıyor en azından.

ilginç. bir yazarın yazdığı şeyin içeriğine müdahil olmak tuhaf bir şey olsa gerek. hata ve kurallara aykırı bir şey varsa ikaz edip düzeltmesi istenebilir, umursamazsa silinebilir ama bizzat entriyi düzenlemek biraz faşizan bir uygulama bence. en azından saygısızlık.
entry düzenleme yetkisi ≠ entry düzenleme serbestliği.muavin içeriğin silinmesi gerektiğini düşünüyorsa, sebebini belirterek içeriği siler. yahut revizeye gönderir.yazarın rızası-bilgisi olmadan keyfi bir editleme yapmaz.teşbih hatalı ama polis gibi düşünün. polisin sizi gözaltına alma yetkisi var ama hadi gel seni gözaltına alayım da demez, diyemez, diyebilemez.
yazara haber vermeden yaptığım tek düzenleme en fazla eskiden parantez içinde verilen linklerin parantezlerini silmek şeklinde oluyor benim. onu da tanıdık yazarsa yaparım genelde. :) yoksa aktif bir yazara haber vermeden hata olarak nitelendirilebilen bir şeyi düzeltmek yazarın o kuraldan haberinin olmasını sağlamadığı için işgüzarlık oluyor, yapmıyoruz onu. :)
bu meseleyle ilgili temel sorun, böyle bir hakkın ve gücün moderatör veya muavin... adı tam olarak ne olduğu belli olmayan yetkiliye verilmiş olması. böyle bir yetki olmamalı.yani yapabilirim istersem ama yapmıyorum izahatı çok da tatmin edici değil. herhalde girdilere müdahil olmama nezaketi gösterildiği için teşekkür edilmesi bekleniyor. e madem, allah razı olsun, varolun. (*)