yeni nesil ilahiyatçılar – dertli sözlük
+şimdi nereden başlasak... üzerimde acayip bir baskı hissediyorum.

- metropol bedevisi'nin küçüklüğüne gidelim.

+ o olur. ben ortaokuldayken din kültürü dersimize giren ve yeni nesil ilahiyatçıların ilk örneklerinden bir hocam vardı. konu tesettüre geldi sonra örtüyü bağlamak, topuz vs vs
gösterişli topuzlara o zaman da bakışım belliydi ama hocamın başında o topuzlardan bir topuz! nasıl anlatsam, konuşsam bilemedim. çoğunlukla ortadan giderek hocamın yüz ifadesine göre direksiyonu sağa sola kıra kıra cümleyi tamamladım. konu tesettür! ve ben küçücük halimle bu koca topuzluların karşısında allah'ın belirlediği ölçüleri söyleyememiştim.

sonra yıllar geçti biz büyüdük ve dünya pekte değişmedi. bu konuları konuşup dertlendiğim arkadaşlarımdan bir kısmı da ilahiyatçı oldu. şimdi kız erkek karışık halay çektiklerinin videolarını karşımda görüyorum.

-hep kadının tesettürü üzerinden yürüyorsunuz!!

+evet, kendi cinsime ve değerlerimize çok kıymet veriyorum. bu güzel arkadaşlarımla kol kola mescide giderdik. ama tesettürlerinden taviz verdikçe namazlarından da verdiklerini görüyorum. üzülüyorum. kendim ve çocuklarım için endişe ediyorum. hevesle ilk başörtüsünü birlikte aldığımız kardeşlerimin artık başörtüsünden vazgeçtiğinin haberini aldım geçen gün. bundan ne çıkarım var! yavaş yavaş namaz da kayıp gidiyor elimizden. girilen ortamlar, görüşülen kişiler değişiyor. i̇nandım diyorsam ben bunları görmezden gelemem. ve şimdiki sıkıntım da o arkadaşlarımla kardeşlerimle yüz yüze gelmek. ne yapacağım! ya yanlış bir şey söylersem? ölçüleri onlar da iyi biliyor. sorun nerede başladı? nasıl çözülecek? ben ne yapacağım nerede duracağım? ya ben de kendimi kaybedersem?
islam üniversitede masa üzerine yatırılarak öğrenilmez. islam rahle'nin önünde diz çökülerek öğrenilir. masa üzerine yatırıp öğrenmeyi dinsizler yapıyor umumen. neticede bu eğitim düzeninden çıkan imamlar ateist oluyorlar. gidip camide imamlık yapıyorlar. ve bunu gayet profesyonel meslekleri olarak mekanik bir eylem olarak görüyorlar.
üniversitede öğretilen bu mekanik muteber olmamalı. bence cümle ilahiyatlar çöp. çünkü batılı, batıcı ve bozuk eğitim standartları olan üniversitedeler. üniversiteler sadece mekanik eğitimleri nitelikli verir. sosyal eğitimleri kısmen, manevi eğitimleri ise asla veremezler. ruhsuzlar çünkü. islam ise mekanik asla değildir. islam maneviyattır. kalptir. akıl asla değil.