kıskanmak – dertli sözlük
zeki demirkubuz'un izlenmeye değer dönem filmidir.. bu açıdan yönetmen için ilktir.. yine ilk defa senaryosu kenine ait olmayan bir film çekmiştir.. yine kendi prodüktörlüğünü yapmadığı bir film çekmiştir..
serhat tutumluer'in oyunculuğu için söylenecek pek bir şey yok.. adam zaten sayılı oyunculardan.. seniha rolündeki nergis öztürk'se rolüne çok yakışmış.. çirkinliğin oyunculuk yapmaya engel olmadığını göstermiş.. aslında güzel bir kadın olsa da.. mükerrem rolündeki berrak tüzünataç'ı zaten hiçbir zaman beğenememişimdir burda da beni yanıltmamış ve yine olmamış.. evli bir kadını kendine aşık eden gençse evli bir kadını kendine aşık edebilecek biri değildi..

--spoiler--

seniha'nın mükerrem'e söylediği şu cümle filmin belki de en güzel cümlesidir.. öncesinde gelen konuşma ile beraber..
sen bana ne yapabilirsin ki?

--spoiler--
zeki demirkubuz severler için bir harika olan film. karanlık, çoğunlukla sessizlik, diyaloglar keskin..
kontrol altında tutulduğu müddetçe lazım olan. yalnız haset ile karıştırılmaması gereken fıtraten her insanda dozajı farklı olmak suretiyle bulunan hissiyat.
ahlaksız yönleriyle bildik zeki demirkubuz filmi, ancak cumhuriyet'in ilk dönemindeki bazı vicdansızlıkları istemeden de olsa göstermektedir. mesela karakoldaki sakallı mahkumların boyunlarında hale ile askerler tarafından taşındığı sahneler.
normal olan imrenmektir . kıskanmak allah'ın bi kuluna verdiği seyi hırs ve öfkeyle istemektir , bir yerde isyana girer.