filistinden bihaber insan evladı – dertli sözlük
olumlu olarak düşünmeye çalışırsak; kitaplarda kitap olmadan önce odundu.normal düşünmeye çalışırsak gerçekten "çok cahilsin keşke ölseydin" cümlesini o kişi kadar hakeden olmamıştır.
şaşılacak bir durum ama i̇slam'dan haberdar olan, yaşadığını iddia eden toplum piyasasında mevcuttur. hatta kendi cehaletlerini umursamadan bir de dertli'lere akıl vermeye, tavsiyede bulunmaya falan kalkarlar. allah'a havale edilmesi gereken insan grubunun başında yer alırlar.
yıl 2012 evin girişine asılan filistin bayrağının tanımayanlar olmuştur bu kişiler üniversite mezunu islami kesimde ablalarımızdır, aralarından biri yanındaki bayrağı tanımıştır ama tepkisi şudur eee bunu niye astınız ki türk bayrağı asaydınız! bunu biz akıl edemedik ablacığım allah razı olsun. zaten biz sırf asmak için astık o bayrağı oraya...
haberdar olmamakla haberdar olup birşey yapamamak aynı şey değil mi?

yediğimiz her lokmada hakları varken 3-5 kuruş yardım yapıp gönlümüzü mü rahatlatıyoruz?

yazık...!!!

tabii allah razı olsun dediklerimiz de var elbet..

ama hiç haberdar olmayan insanla haberdar olup sadece konuşan ya da susan insan aynı.
görünüşte yadırganacak bir şey ama, -üstte girilen tanımlara katılmak ile beraber- aslında olağan sayılabilecek bir durum.
nihayetinde herkesin bu konuya vakıf olmasını istesek de bekleyemeyiz.

aslında olayın bir de farklı bir yönü var. tam olarak kestiremezsem de '80 darbesine kadar bu meseleye solcuların dava olarak baktığı, bu uğurda filistin'e gidecek kadar çaba sarf ettiği göz önüne alınırsa, filistin'den bihaber olan gençlerimizin hak etmeseler de masum bir yanı var. çünkü darbeden sonraki 30 küsür senelik zaman zarfı içinde meseleye sahip çıkanlar; islami hassasiyeti fazla olan kesim davanın sahipleneni olarak kabul gördü, ve bu süreçte ( 28 şubat öncesi-sonrası ) islami hareket belli güçler tarafından lince maruz bırakıldı. yapılan anti propagandalar ile toplumda itici bir etki meydana getirdi. işte bu kısılma, savunulan dava ve düşüncelerin belli bir süre kendi içerisinde devam etmesine sebep oldu, bu yüzden meseleler toplumun diğer kesimlerine anlatılamadı. tüm bu olanlarda dolayı filistin,bosna vb. hususlar topluma sahipleneceği bir hale dönüş(e)medi. şimdilerde ancak geniş yankı bulmaya başladı.

umarım 'dert' kalbimize nakşolurda dertli arayacak hale geliriz.
filistin, ırak, bosna, afrika vs vs buradaki dramlardan haberi olmayan insanlar olabilir. bu iletişim çağında o nasıl olur deniledebilir. ama bu teknolojiyle bu çağda aile içinde yaşadığımız iletişim kopukluğundan yakınıyorsak insanların filistinden bir haber olmasını anlayabiliriz. biz filistinden, afrikadan vs den haberi olan insanlar bunun ne önemi var ki?, oradaki insanlar kendilerinden haberdar olduğumuzu bilmiyorlarsa, hissetmiyorsa, ne işine yarar ki?
'bu kadar da olur mu?' dedirten durumdur. bol bol sabir çektirirler. kimisi bizim gibileri fazla duygusallıkla falan suçlarlar. ömer karaoğlu milli gazetedeki bir yazısında bunlara benjamin diye seslenir. tarafımca günlük hayatta da kullanılan bir söylem olmuştur.

(bkz:okumadan sonra cappy meyve suyu dağıtmak)
(bkz:filistin mitinglerinde mc donaldsların filistin atkılı insanlarla dolu olması)
(bkz:avon katoloğu ile boykot listesinin bir anda dağıtılması)
(bkz:elinde lipton+algida ile 16 temmuz gençlik hareketine katılmak)

sormazlar mı adama

(bkz:arkadaşım derdin ne senin?)
(bkz:ne yapmaya çalışıyorsun?)
(bkz:kimi kandırıyorsun?)(*)

demezler mi adama

(bkz:yeter artık kendine gel!)
(bkz:derdinin gereğine göre hareket et!)