evrim ağacı – dertli sözlük
zahiren bir iki kelime yahut tamlamadan ibaret olup; fakat yazının tamamını istediği yöne sürükleyen felsefi çarpıtmalar ile dolu çocuk kandırıcı.

evet bilim yapmak bilim felsefesi ile olur. bilim felsefesi de neyi nasıl anlattığınızla, yani kullandığınız kelime, tamlamalarla olur. bu da ne anlatmak istediğiniz ve ne anlattığınızla ilgilidir. yani konuya bilimsel deyince bilimsel olmaz. siteye, başlığa, kelimeye, konuya bilimsel demekle bilim icra edilmiş olmaz. kurduğunuz kelimeler sizin bilim felsefesinin neresinde durduğunuzu ortaya koyar, bilimde kullanılan alt felsefi akımlarınıza xray tutar.

bu itibarla evrim ağacı, bilimin aksine, ortak kabul gören verilerden, bağımsız neticeler üretmez. söylemek istediğini güçlendiren argümanlar üretir.

evet. evrim ağacı; bilim felsefesi içerisinde yuvalanmış, aslı sosyolojik bir deformasyon ve protesto aracı olan nonteist çatı altında materyalist & naturalist bir sosyoljik felsefeye dayanır.

yani aslında bilim felsefesi içerisinde hiç yeri olmayan ve amaca yönelik hipotezlere sebep olabilecek "nonteistik bakış, materyalist yorum, naturalist anlatı" gibi zırvalarla süslü bir popülist budala oyun alanıdır.

her makalesi içerisinde, bakın hani şimdiden "amma abarttın eren efendi" diyecekler için peşinen söylüyorum, her bir yazısı içerisinde; na-bilimsel, somut olgudan neticeye değil, görmek istenen neticeden somut olgu manipulasyonuna" dair maksatlı ve bilimle asla bağdaşmayan kısımları -her bir yazısı içerisinde- göstermeye hazırım.

hatta şöyle bir iki tane serpiştirelim, iştah açılsın, ne "mal" oldukları ve "mal avında" oldukları anlaşılsın.

(karakter sınırı var ikinci entry den devam eder..)