evrim ağacı – dertli sözlük
""" biz onu incelesek de, incelemesek de evrim var olmayı sürdürecektir. """

bu cümleden sonra evrumuekber dememiz gerekiyor sanırım. çok ideolojik, sloganvari değil mi? ya durun aslında çok patolojik değil mi? bu cümlenin bilimsel mi bilimkurgu edebiyatından mı olduğunu romantizm nöbeti geçirmeyen her akıl sahibi görür.

""" dolayısıyla buna "evrim yasası", "evrim kanunu", "evrim ilkesi" ya da "evrim olgusu" denebilir. """"

bul karayı al parayı. bir kumar oyunu olmasına karşın şu cümleden daha nettir. bulursan karayı alırsın parayı. bulamazsan alamazsın. şimdi iki paragraf yazdı. birincisi yasa tanımıydı, evrime dair hiçbirşey yoktu. ikinci paragraf ise gördük ki romantik bir materyalistin daeşvari sloganında ibaretti. "dolayısıyla buna" demeden önce, "neye" dendiğini bi söyleseydin bari aşk böceği, sevgi kelebeği. burası ideanıza aşk şiirleri döktürdüğünüz yer mi? -evet. ha bide buna denir değil, denebilir, hani siz sordunuz, bizimde ağzımızdan çıktı artık evrim yasası diye birşey, madem bir iki beyt-i berceste bizden size.

"""" ancak bu tür terimlerle uğraşmamak için kısaca "evrim" denmektedir """
hani biz deminden beri iki paragrafta kooca evrim yasası, yasa filan diye terimlerle uğraştıkya. siz uğraşmayın. bizi de uğraştırmayın. hepimiz nonteist, hepimiz bilimdini, hepimiz materyalist, hepimiz naturalist, hepimiz nonrelijist olunda bir.. uğraşmayın yaeeaa.. bilim terimlerle filan uğraşmaz. bakın gelin size ne dicem. tanrı yok dinler afyon ha.

ramazanda daha feyzu bereketli okumalar yapalım ey muhibban-ı islam. siz sahibini bilmeden bir kitap okumazsınız. hadi okudunuz hasbelkader, kitap güzelse sahibini merak edersiniz. sahipsizmiş gibi yazılan kitabı size işaret edenler, sahibiymiş yahut merciiymiş gibi de kendisini yutturur. uyanık olalım.