alışveriş merkezinde namaz kılmak – dertli sözlük
avm yi projelendiren mimarın muhtemelen projesinde isimlendiremediği takribi 3-3 boşluğa mescid demesiyle birlikte sizin orayı bulmanızdan sonra gerçekleşebilecek eylem.
bi değişik versiyonu olan alışveriş merkezinde cuma namazı kılmak vardır.gerçi su ana kadar türkiyede rastlamasamda arap ülkelerinde mevcuttur.baya bildiğin alışveriş merkezinin üst katına kocaman mescit yapmışlar.tabii arz-talep meselesi orası ayrı.
her alışveriş merkezinde gerçekleştirilemeyecek bir eylemdir. mescidi olan vardır, olmayan vardır.
bir çok alışveriş merkezinde mescid eksi bilmemkaçıncı katta olduğundan mütevellit kendinizi çok gizli illegal işler yapıyor gibi hissetmenize sebep olabilecek bir eylemdir.
alışverişmerkezinde alışverişe dalıp namazı unutmak veya 'neyse kaza yaparım' demekten efdal olan durum.gerçi efdal olmayan biryanı var mı bilmiyorum,neyi yanlış ki.alışverişmerkezine gitmek harammış gibi bi algı oluşmaya başladı son günlerde.olması gereken şey herşeyde olduğu gibi sadece ölçü.kaçırmamak gerek...ölçüyü de namazı da...
namaz kılarken, namazdan başka bir şey düşünenin namazı sakattır diyen i̇mam-ı gazali'nin bu düsturunu hatırlayınca, o ince topuklu ayakkabı ve müzik sesleri içinde, bilmem kaç işçinin ölerek çalıştığı inşaatın üzerinde namaz kılmak. vicdanı olan kılsın hacı. herkesin dini kendine. sessiz sakin odam dururken, namazı sakata götürmenin bir anlamı yok.