islami camianın kültür sanattan yoksunluğu – dertli sözlük
i.
timeturk gibi alexa da 410. sırada olan bir islamcı sitenin kültür sanat sayfasına ayda yılda bir yeni haberin girmesi, haber7.com'un kültür-sanat kategorisini copy-paste ve birçoğu saçma haberlerle doldurdurmasından, plastik sanatlara dair bir müslüman'ın iş yapmamasından, "onlar" diye ayırdığımız güzelim solcuların sanat alanında deli gibi çalışmalarından vb vb vb durumlardan anlayabileceğimiz durumdur.

ii.
islami dergilerin kültür-sanat sayfaları islami organize haberleri ve dergi tanıtımları ile dolu olduğundan, kültür dediğimiz sanat dediğimiz olayın yanlış tanımlanmasından doğan durumdur.

iii.
cahit zarifoğlu'nun çıkardığı açı dergisinin altına "sanat dergisi" yazmasını şimdi daha iyi anladığımız durumdur.

iv.
islami camiada kültür-sanat-edebiyat vs alt başlığı ile çıkan birçok derginin aslında islami dergi olmaları kanıtıdır. bu yüzdendir ki dergi içeriğinde gençliğe hitap edecek ne bir zihniyet ne de bir isim bulabilirsiniz. bu yüzden gider islamcı genç billboard, newsweek, milliyet sanat okur.

v.
bu yoksunluğu biraz da olsa fark edip çıkan bazı edebiyat dergilerinin, açılan bazı internet sitelerinin sadece islami camiadan haber verme kaygısıyla çuvalladıkları gözle görülür bir gerçektir. çünki, islami camiada çok kültür-sanat faaliyeti olamaması, onları az öncede bahsi geçen kültürleştirilmiş islami haber fotmatına sokmakta, aşırı islami kalıplar arasında okuyucuya sunulmaktadır. yani bir de kısır döngü meselesi.

sonuç:
islami camianın bir an evvel kültür-sanat alanında (yani -bu yani çok önemli- müzik, plastik sanatlar, sinema) yeni, dinamik iş yapıcı adamlar yetiştirmelidir. bu alanda yeni dergiler kurulmalıdır. örn: müzik dergisi, gerçek bir sanat dergisi.