safra kesesi ameliyatı – dertli sözlük
safra kesesi taşına sahip insanların şiddetli ağrılara artık dayanamaması durumunda başvurduğu tek çare.

hatırlatalım: safra kesesi taşları, böbrek taşları gibi düşmez. eğer bağlı olduğu kanala düşerse bu karaciğer ve safra yollarında iltihaba sebep olur. tehlikeli bir durum.

ameliyatı dün sabah olduğum için taze taze yazmak istedim.

öncelikle herhangi bir problem çıkmadığı takdirde kısa süren bir ameliyat. yarım saat civarında sürüyor. ve genelde doktorlarca laparoskopi tercih edilmekte. ama kısa sürmesi hasta için kolay olduğu anlamına gelmiyor elbette. hayati bir bölgeden organınız çıkarılıyor.

ameliyat şükür ki sorunsuz geçmiş. narkoz etkisinden uyandığımda beni odaya aldılar. uyanırken karın boşluğumda çok şiddetli bir ağrı hissettim, serumla birlikte ağrı kesici de verdiler hemen geçti.

i̇lk gün akşama kadar istifra ettim. su içtiğimde bile geri çıkartmam gerekti. çok konuşunca da istifra hissi geliyor. bu kadar istifra edip mideye gelen ziyaretçiler de geldikleri gibi gittiklerinden doğal olarak halsiz ve enerjiniz düşük halde kalıyorsunuz. ama serum sayesinde tansiyonunuz filan düşmüyor.

karın boşluğuma laparoskopi için açılan deliklerden birine de dren taktılar. bu eleman işte insanın canını yakıyor. çıkarılırken yandı, acıdı ama sonra rahatladım.

i̇kinci gün ise su ile başladığım yeme içme faaliyetleri normal akşam yemeği ile devam ediyor. sadece ameliyat yerlerinin acısı var. laparoskopi için vücudunuza 3l gaz bastıklarından ve gazın da çıkması gerektiğinden bol bol yürümenizi tavsiye ediyorlar. abdülhamid yürüyüşümle şimdilik sadece evin içinde turlayabiliyorum.