srebrenitza katliamı – dertli sözlük
yanı başımızda devam eden katliamların bir benzeri.
(*) 16 yıl sonra da oralar için anma programları düzenleriz. hani televizyonda yorumluyorlar ya '' türkiye bu gün ki gücünde olsaydı sırplar bu katliamları yapamazlardı'' ben o kadar emin olamıyorum orta doğuya bakınca ırak'ı hatırlayınca. ayrıca bu katliam değildir soykırımdır bu şekilde ifade etmekten çekinilmemelidir.
bugün saat 11:30-15:00 arası trt avaz ve trt anadolu'da srebrenica'dan canlı olarak yayınlanacak mavi kelebeğin i̇zinde programıyla tekrar anılacak olan, ikinci dünya savaşından sonraki en büyük katliam, soykırım girişimi
unutulmaması için sosyal medyada sürekli hatırlatmalardan rahatsız olan bazı güruhlar, "falanca yerde insan yakıldı ya da filanca yerde katliam yapıldı. müslüman arkadaşlar bunu neden söylemiyor? ne bu, riya mı?"diyor. sanki müslümanlar tüm katliamları olumlu görüp sadece bunu kınıyormuş gibi. hayır toplumun genelinden farklı bir ses çıkartacağım diye bu kadar da insanfız ve cırtlak bir yazı yazılmaz ki... "katliamın kıyaslaması mı olur aptal!" demeden duramadım.