the prestige – dertli sözlük
christopher nolan'ın şaheseri.2006 yapımı muhteşem film.başrollerinde hugh jackman (wolverine ) ve christian bale ( batman ) oynuyor.muhteşem bir kurgusu var.(*)
hugh jackman, christian bale, michael caine, scarlett johansson gibi şahane oyuncuların oynadığı harika, mükemmel, nefes kesici, şaşırtıcı, rahatsız edici, izlerken hafiften sıyırttıran, izledikten sonra psikopatlaştıran, bu neydi böyle be demenize sebebiyet veren deli gibi bir christopher nolan filmi..
ha belki ne biçim film be bu, hiçbir şey anlamadım da diyebilirsiniz..

herkesin izlemesi gereken sonra beğenip bir daha izlemesi gereken öyle iki defa izlemekle anlaşılamayacak kadar karmaşık, bir defa izlemekle doyulmayacak kadar leziz..
emeği geçenlerin ellerine sağlık.. afiyet olsun..
http://www.imdb.com/title/tt0482571/
bir arkadaşın ' ama çok dikkatli izlemelisiniz' demesiyle izlemeye başladığımız ,filmin ilerlemesi ve bizim anlamamamız devam ederken ' o kadar da dikkatli izledik allah allah ' dediğimiz, filmin sonunda nihayet anladığımız ama başta bizi ' dikkatli izlemelisiniz' diye uyaran arkadaşın ' ben anlamadım demesiyle, gülmekten yerlere yattığımız film.
bir vakit; sırf genç nesile tesla'yı tanıttığı için takdir ettiğim filmdi.
sonra geçenlerde çocuğun biri ''abi tesla süper adammış, özellikle o filmdeki hareketi var ya. süper'' deyince sebepsiz yere filmden soğudum.