filistin için ne yapabiliriz – dertli sözlük
1. asla ve asla ümitsizliğe kapılma: filistin meselesinde ümmetin ümitsizliğe kapılması şeytanın, yahudi ve avanelerinin en çok arzuladığı şey. keyfiyetin kemiyetten üstün olduğunu söyleyen bir dinin mensuplarıyız. abd ve avrupa'nın ekonomik, askeri ve siyasal kudreti gözümüzü korkutmasın. fetih suresi 28. ayet indiği zaman peygamberimizin yanında bir avuç müslüman vardı. daha kendi akrabalarına ve kavmine karşı bile bir galibiyet elde edememişti. ama cenab-ı hakkın vaadine hepsi gönülden inandılar: " o, onu (i̇slâm’ı), bütün dinlere üstün kılsın diye resûlünü hidâyet ve o hak olan dîn ile gönderendir. şâhid olarak allah yeter!" o zamanın süper güçleri roma, çin ve iran imparatorluğu dünyaya hükmediyorlardı. dinlerinin milyonlarca tebaaları vardı. kısa bir sürede cenab-ı hakkın vaadi gerçekleşti ve mekkeli bir yetimin (s.a.v) arkadaşları bu dini endülüs'ten çin'e kadar yaydılar.

2. ayağa kalk: bulunduğun yerde barışçıl gösterilere, protesto ve etkinliklere katıl. kermesler, yardımlaşma etkinlikleri düzenle. bildiriler dağıt. filistin meselesi hakkında paneller, konuşmalar organize et. en azından memleketimizde bu meseleden habersiz olan insanlar bu şehirde bilinçli, şuurlu, vicdanlı müslümanlar var der.

3. paylaş: sosyal medyanın gücünü hafifsememek lazım. artık hükümetler de uluslararası şirketler de küresel imaj yönetimi için sosyal medyaya bağımlı hale geldi. ana akım medya zamanla filistin meselesini gündemden düşürmeye, ikincil hale getirmeye çalışsa da en azından sosyal medyada sürekli gündem oluşturmak gerekiyor. bunu hem ülke çapında hem de dünya çapında yapmak mümkün. malum, islam ülkelerinde sosyal medya kullanım oranları çok çok yüksek. kabiliyeti olanlar etkileyici poster ve afiş hazırlayabilir. sadece whatsapp’tan bile binlerce kişiye ulaşmak mümkün.