filistin için ne yapabiliriz – dertli sözlük
4. boykot et: özellikle doğrudan israil ile ilişkileri olan şirketleri boykot kampanyası çok etkili olabilir. hiçbir şirket kolay kolay ortadoğu pazarından çekilmeyi göze alamaz. para güçtür. paranla kimi güçlendirdiğinin şuurunda ol. boykot kampanyalarını hafife alanları, benim paramla ne olur diyenlere aldırma. yahudiler hayata ve paraya taparlar. onları buradan vurmak önemli. cuma suresi 6-7. ayet meali şöyledir:

de ki: “ey yahudi olanlar! doğrusu (siz, diğer) insanlardan ayrı olarak, sâdece kendinizin, allah’ın dostları olduğunuzu zannediyorsanız (ve) eğer (bu iddiânızda) doğru kimseler iseniz, haydi ölümü temennî edin!” hâlbuki ellerinin takdîm ettiği (işlediği günahlar) yüzünden onu ebediyen temennî edemezler. allah ise, o zâlimleri hakkıyla bilendir.

cenab’ı allah’ın bildirdiği üzere yahudiler hırs-ı hayat ve ölümden korkaklıklarıyla meşhurdur.

yine haşir suresi 5. ayet meali şöyledir: herhangi bir hurma ağacından ne kestiniz veya onu kökleri üzerinde dikili bıraktınızsa, işte (bunlar hep) allah’ın izniyledir ve (bu muâmele, allah’ın) fâsıkları (yahudileri) rezîl etmesi içindir.

bu ayet, ehl-i îmâna her fırsatta hâinlik eden benî nadr yahudilerinin sürüldükleri vakit, en sevdikleri mallarının onlara cezâ olarak telef edilmesi üzerine nâzil olmuştur. müslümanların bir kısmı onların canını yakmak için ağaçların en iyisini keserken, bir kısmı da iyileri ehl-i îmâna kalsın diye sâdece değersizlerini kesmişlerdi. cenâb-ı hakk bu âyetle, sahâbelerin herbirinin farklı incelik taşıyan o ictihadlarına iltifat buyurmuştur. (râzî, c. 29, 283)

siyonist bir aşkenazi yahudisi türkiye gibi bir islam memleketinde 500 küsur şube açmış (starbucks). bu kabul edilemez. yahudileri rezil edip hüsrana uğratmak için şirketlerini ifşa edip küresel bir boykot hareketi başlamak imkansız değil.