2024 yerel seçim sonuçları – dertli sözlük
...

kırgınlıklar, kızgınlıklar, dargınlıklar, küskünlükler de eklendi peşine. güneşli havalar, bahar rüzgarları, çiçek kokuları derken kaçınılmaz lale devri de üstüne gelince bu hüsran şart oldu.

ak partili kadrolar şimdi bir yol ayrımında, bir tercih safhasında... milletin derdi mi, kendi dertleri mi? bu sorunun üzerinde biraz çalışmalılar. milletin derdini önceleyenler, kendi dertlerini de gidermeye başlamış olurlar diye düşünüyorum. her şeyden önce samimiyet.

dün gece yalnızca yerel yönetimler kaybedildi. reis hala beştepe'de. iktidar hâlâ ak parti'de. siyasetin rengi ise havf ve reca arasında.

bütün bunların üzerine söylenecek söz mü bilmem ama siyaseti de gereğinden fazla önemsiyoruz ne yazık ki. iktidarda müslümanların olduğu fikri, müslümanları isteseler de istemeseler de gevşetiyor ve çalışmaktan beride tutuyor.

seçimler siyasi tercihlerdir. evet, hayata yön verir ama hayatın kendisi değildir. hayat insan için, eylemlerinden ibarettir.

siyasilerin başarı ve başarısızlığını, siyasetin sınırları içerisinde bırakıp kendimizi gerçekleştirmenin yollarını siyasi arenada değil hayatın kendisinde arayalım.