internet – dertli sözlük
hesaba çekilmek üzere defterimiz önümüze geldiğinde sayfalarında en çok yer alacak kavramlardan biri olsa gerek.
savunduğu düşüncelerin doğruluğu ya da yanlışlığı hakkında bir fikri olmasa da gündeme gelen her konu hakkında atıp tutan ve genellikle de ne olursa olsun hükümete giydirmeye çalışıp bir takım isimler vererek "o böyle yapmıştı! onu özlüyoruz! gel de ülke ne halde gör!" şeklinde yorumlar yapan ergen gençlerin rahatça ahkam kesmesine olanak sağlayan ortam. bu tip gençler (maaşallah) her şey hakkında bilgi sahibidir ve hiçbir şeye sessiz kalmazlar, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde bol miktarda bulunabilirler.
hızlı internetten, yavaş internete geçmek. serin sulardan, kızgın kumlara düşmek gibi bir şey, öldürmüyor ama süründürüyor.
i̇lk çıktığı dönemlerde milyarlarca cihazın bağlanabileceği öngörülemediği için ip adresleri ipv4 kuralına göre dağıtılmış ve bütün altyapı buna göre oluşturulmuş. günümüzde parmak kadar cihazların bile internete bağlandığı hatta evimizdeki bütün beyaz eşyaların bile internete bağlanacağı düşünülürse ipv4 yetersiz kalacaktır ve hatta kalmaktadır. dinamik ip ler de bu yüzden vardır yani ip yetmemesinden kaynaklıdır. bakalım i̇pv6 ya tam olarak ne zaman geçebileceğiz.