ismail acarkan – dertli sözlük
1967 mardin doğumlu. 1971 yılından beri istanbul’da yaşamakta. tüm eğitim hayatı istanbul’da geçti. kısa dönemler felsefe, sosyoloji ve edebiyat okumuş olsa da son olarak i.ü. veteriner fakültesi’nden mezun oldu. ancak mesleğini yapmadı. özellikle üniversite hayatından (1984) itibaren din, tasavvuf, felsefe ve psikoloji konusundaki merakı nedeniyle bu konularda okumalar yaptı. ilahi aşk, mecazi aşkın süreçleri, dua ve mizaç-kişilik farklılıkları üzerinde yayınlanmış eserleri bulunmakla birlikte bu konularda çalışmaları hã¢len devam etmektedir.

genç dergi'nin eylül 2010 sayısında kendisi ile yapılan röportajdan bir alıntı:

kur’an’da “eğer sizi dininizden dönerseniz, allah öyle bir topluluk getirir ki allah onları sever, onlar da allah’ı severler. onlar hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmezler” denmektedir. burada sevginin, “sevgisiz inançtan” üstünlüğü ve sürekliliği-bitmezliği ifade edilmektedir. ã‡ünkü sevgi, seven ile sevilen arasında yakınlık-ayrılmazlık-birlik ve hiçbir şeyle mukayese edilemeyen bir huzur-vecd ve tatmini içerir.

her şey sevginin bir tezahürüdür diyebiliriz. ibadet seven ile sevilen arasında dertleşmedir, iştiyak ifadesidir. bazen sessiz bir bakışma bazen kendini sevgilinin kucağına atma bazen de sevgilinin kalbine girip kendinden geçmedir. hz. isa’nın dediği gibi eğer seviyorsan allah sende yaşıyor demektir.