tarkan – dertli sözlük
tarkan eski türk boylarında saygın kimseler için bey, ağa anlamlarında kullanılan bir kelimedir. orhun yazıtlarında bir çok yerde geçer. bu kelimenin çoğulu tarkat olmuştur.
tarkan bir ses sanatçısıdır. 7 yıl türk sanat musikisi dersi alır ve batı müziğinden esinlenerek klasik ve pop müziği cem eder, kendi stilini ortaya koyar. felsefeden etkilenmiş bir çok eseri vardır. mesela "karma" isimli repertuarında bunu aleni olarak gösterir.karma felsefesi.....
niyeyse birgün ihya olup gayet dinine bağlı 5 vakit namazında birisi olacağına inandığım sanatçı.
1972 doğumlu ve şarkıcı olanının soyadı tevetoğlu'dur. türkiye'nin en kaliteli sanatçılarındandır. her tarzda son derece başarılı bir şekilde şarkı söyleyebilecek kapasitededir. türk sanat müziği eğitimi almış olması sayesinde de sesini güzel kullanır.
şu anda 9 albümü var. eski albümleri hala çok sevilerek dinlenebilir olmasıyla kalitesini göstermekte.
ingilizce ve almancayı da akıcı olarak konuşabiliyor, hatta ingilizce albümü var.
(bkz:come closer)
(bkz:tarkan tevetoğlu)
sevdiğim şarkılarından biridir."böyle gelmiş böyle gider deyip de sakın aldanmakim bilir belki de değer sen en iyisi doğrundan cayma" sözlerini içinde barındıran şarkı.(uyan uyan dostum uyan)https://www.youtube.com/watch?v=fkijvcvkckm
10. albümünü yaptı, albümün adı 10.
yolla şarkısına klip çekmiş ilk, fena değil.
isminden hoşlanmasam da albümün en başarılı bulduğum şarkısı şimdilik "kedi gibi"
sevdam tek nefes, çay simit, bal küpü fena değil. diğerlerini çok dinlemedim.
tarkan'ı her türlü dinlerim de bu bildiğimiz tarkan değil gibi. sağlık olsun.
çocukluğumuzda hakkında çok kötü iddialar vardı bakıyorum da sanatçılar arasında en beyefendi en kendini bilenlerden birisi oymuş. adam gibi evlendi çocuk sahibi oldu sürekli serserilik vesaire yapmadı. eşim tarafımdan akrabamız da oluyor kendisi ve gerçekten iyi birisi olduğunu söylüyor eşimin ailesi.