sinüzit – dertli sözlük
sinüs mukozasının iltihabıdır. bu hastalık, sinüslerin burun içi ile irtibatını sağlayan sinüs ağızlarının tıkanması sonucu, sinüslerin havalanmasını bozarak, bakteri ve virüslerin yerleşmesine uygun bir ortam oluşturması neticesinde ortaya çıkar.
taşikardi yani kalbin hissedilir derecede hızlı atması ve postnazal akıntı'ya( geniz akıntısı) bağlı boğazda çöküntü, ağırlık hissi, zor yutkunma gibi belirtileri olabilir.

hastalığa, burun kemiklerinde eğiklik (deviasyon) olan kişilerde daha çok rastlanıyor ve bu durum tedaviyi zorlaştırıyor. tanı için bilgisayarlı tomografi çekilmesi faydalıdır. tedavisinde antibiyotik ve piyasa adı iliadin olan bir burun spreyi kullanılıyor. eğer gerekirse cerrahi ile burundaki eğrilik de düzeltilebilir.
tedavisi vardır arayıp bulmak gerekir

öğrenmek isteyenler için kola içerken hapşurmaları tavsiye olunur kalıcı etkisi yoktur canına susayan deneyebilir
hastalığın çok ilerlemesi beyinde iltihaplanmaya neden olabilir. ayrıca sinüzit ,geçirilen menenjit hastalığının hasarlarından biri olarak ortaya çıkabilir. alerjik rinithastalığı olan insanlarda da sık görülen bir hastalıktır.
ilkokul yıllarımın çile olmasını sağlayan hastalık, geçebilen, kendine dikkat ettiğinde unutulan bir hastalık olabiliyor .
bilgisayarlı tomografide çektirseniz, tüm ilaçlarıda bitirseniz, alternatif tedavilere de yönelseniz geçmeyen hastalık. bedenimde ilerlemeye baya kararlı gibi görünüyor.
her hastalık gibi bunu da evvela manevi hastalık olmaması için çok fazla dillendirip üstüne düşmemek lazım, halkın tavsiyelerini fiili dua kabilinden uygulamak lazım. geçiyor, üzerine gittikçe tezayüd ediyor (bende de mevcuttu geçmediyse de şuan rahatsız etmiyor -elhamdulillah)