islamofobi – dertli sözlük
diğer fobilerden farklıdır, ne içten gelir ne de bir korkunun ardından gelişmiştir. o sadece islamın ilerleyişinden korkanlar tarafından kasıtlı olarak uydurulmuş bir fobidir.
gerçeği kaynağından araştırmak zahmetine katlanamayıp tembellik eden, bu eksikliklerini yine kendilerini köleleştirmek ve egemenlikleri altında tutmak isteyen efendilerinin bilgileri ile telafi etmeye çalışan kimselerin düştüğü vahim netice...
avustrulya macquaire üniversitesi'ndeki müslüman öğrenciler tarafından şöyle bir sosyal deney gerçekleştirilmiş:

http://www.youtube.com/watch?v=wzvquu_r9vc

bizde böyle bir deney yapılsa videodaki genç etrafına kemalist teyzeleri, gezici apolitik gençleri falan toplayıp "türkiye laiktir laik kalacak" sloganları eşliğinde küçük çaplı bir cumhuriyet mitingi düzenlerdi heralde.
avrupa'da şu sıralar yükselişte. almanya ve benelüks ülkelerinden avrupa'ya yayılıyor.

birkaç gün önce almanya'da ırkçı pegida, bir eylem yapmıştı. katılımın çok yüksek olduğu söyleniyor. buna karşılık spd almanya'da ırkçılığa hayır mitingleri düzenlese de pek etkili olduğu söylenemez. alman halkının şimdiden üçte biri pegido'ya destek vermeye başlamış.

birileri islam korkusu üzerinde avrupa'da faşistleri, almanya'da neo-nazileri iktidara taşımayı planlıyor. 2. dünya savaşı öncesinde antisemitizmle avrupa'ya düzen verenler sanırım islamofobi üzerinden avrupa yeni bir düzen vermeye çalışıyor.
batı'nın kendi isteklerini gerçekleştirmek amacıyla kullandığı bir tür korku.batı toplumuna karşıt olan ve ayakta kalabilecek tek medeniyeti saf dışı bırakma çabası da aynı zamanda. ama tabi bunlar ilk anda anlaşılanlar.genel olarak müslüman toplumlarda(*) da mahalle baskısı ve yaşam tarzı dayatması adı altında islamofobi var.sonuç olarak; islam toplumu kendi kavramlarını üretmedikçe batı'ya ve onun kavramlarına mahkum.