pediatri – dertli sözlük
bazen gözünüzün önünde belki bir yıl bile yaşayamayacak çocukların gülümsemeleriyle size buruk bir gülümseme getiren tıp dalı.
bu sene ana dersim olan on kredilik ders.stajlarının tam manasıyla şükür, sabır ve tefekkür ü mevt ile geçtiği ders.
reklamlarda duyduğum kadarıyla,bu dalın uzmanlarının bazıları nasıl oluyorsa ağzına kadar katkı maddesi dolu yoğurtları gıdaları bebeler için tavsiye ediyor.
4 senelik bir uzmanlık eğitimi gerektirir. eğitim süreci yoğun olmakla birlikte esas konunun çocuk olması şartların kabullenilmesini kolaylaştırmaktadır.
i̇lk duyduğumda ayak sağlığıyla alakalı bir bölüm sanmıştım. bugün uzmanlarının corona virüs hakkında bile konuşması garip geliyor. demek ki hakikaten geniş bir alan.
çocuk sağlığı ve hastalıkları olarak adlandırılan 0-18 yaş aralığındaki çocukları kapsayan tıpta uzmanlık dalıdır. çocuklar erişkinlerin birer minyatürü değildir. gereksinimleri, hastalıkları, tedavileri, ilaç dozları her şeyleri özelliklidir. eğitimi zorlu ve yorucu, sorumluluğu fazladır. ama çocuklarla ilgilenmek iyidir. çocuk bağırır, kızar hatta hakaret eder ama masumdur ve gönlünü almak kolaydır. çocuklarla ilgilenen hekimlerin çocuksu yanları diri kalır.