hanefi avcı – dertli sözlük
2011 genel seçimlerinde seçilemeyeceğini anlayan, i̇stanbul 3.bölge bağımız milletvekili adaylığından son anda çekilen devrimci karargah örgütü üyesi, eski emniyet müdürü.
polis akademisinden mezun olduktan sonra ankara üniversitesi hukuk fakültesini kazanıp bir yandan çalışırken bir yandan hukuk fakültesini bitiren, emniyette çok farklı yerlerde görev yapmış, türkiyeye telefon dinlemeleri de dahil birçok teknik cihazı getirmiş bazılarını ürettirmiş üretimine katkı sağlamış kendini teknik anlamda da geliştirmiş kişi ve haliçte yaşayan simonlar kitabının yazarı.
ve birde hapiste.
--- iktibas ---

yazdıklarımın ne manaya geldiğini çok az insan bilir, bunların hayatımın bundan sonrasını zehir zindan edeceğini biliyorum, geçmişte birçok örgütün hedefi oldum ama bu defakinin başk birşey olduğunun farkındayım...

--- iktibas ---
silahlı terör örgütüne üye 'olmamakla' birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, soruşturma gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek ve ruhsatsız silah bulundurmak gibi birçoğu soyut mu soyut olan suç olduğu iddia edilen gerekçelerle 22 yıldan 49,5 yıla kadar hapsi istenmiş olan eski emniyet müdürü. bu suçları yaparken örgütle avcının bağlantısını sağladığı 'iddia' edilen necdet kılıça ise avcınınkinin yarısı kadar ceza istendi .
@4 teki tanımdaki ifadesinde de gördüğümüz üzre bunları göze almıştı kitabı yazarken galiba.
(bkz:adalet)
(bkz:adaletsizlik)
ilk tutuklanması 1998'de, 'tv programlarında devlet sırlarını açıklamak' suçlamasıyla olmuştur. tv'de jitemin faaliyetlerini, veli küçük ile abdullah çatlı bağlantısını anlatmış. ayrıca batı çalışma grubu'nu ortaya çıkaran kadir sarmusak adlı onbaşı'yı belge sızdırması için azmettirmek de bir diğer suçuymuş.