yeni şafak – dertli sözlük
türkiye'de tek ve en çok sevdiğim gazetedir.. i̇çeriği, yazarları, şekli ve şemailiyle de takdir ettiğim gazetedir.. diğer gazeteler gibi tek bir kişiye hizmet edip sevdiğini yazdırıp sevmediğini yazdırmazlık yapmak bir kenara dursun, saçma sapan eklere de ihtiyacı yoktur.. haberi olduğu gibi verir ve takdirleri toplar..
ara sıra yalpalasa da türk medyasının en okunası gazetesi. gerek bağımsız islami duruşuyla, gerek yazar kadrosuyla, gerekse de olaylara bakış açısıyla favori gazetemdir.
mevcut olan iktidara fikirsel anlamda yakın olması bir eksiklik ya da suç değildir, çünkü taraf olmak suç değildir. düşünmek taraf olmayı gerektirir. ki yeni şafak yeri geldiği zaman da iktidara ayar vermekten çekinmez. rasim özdenören, mustafa kutlu, yusuf kaplan gibi üstadların da aralarında bulunduğu sıkı bir yazar kadrosuna da sahiptir. fehmi koru'nun ayrılmasıyla yazar kadrosunun gücü yüzde kırk oranında azalmıştır o başka.
bir zamanlar sıkı bir kütüphane oluşturmaya yetecek nitelikte kitaplar verirken iki aydır kuponla kitap vermeyi bırakan gazete.
insaları aptal görüp ; başbakanın ve bilimum ak partilerinin sözlerini, muhalefetin, gündemin nasıl algılanması gerektiğini kendine görev edinmiş ak bülten gazete.

olayları sanki sadece bunlar algılıyor, tabi editöründen muhabirine kadar hepsi zeka seviyesi yüksek, dünyanın en iyi üniversitelerinde ekonomi, siyaset bilim okudular master yaptılar. onlar bilmeyecekte biz mi bileceğiz.
son yıllarda yaşadığımız değişimin medyadaki sesi olan gazete.
ülkemiz için ak parti ne kadar gerekliyse, basınımız için de yeni şafak o kadar gereklidir.

yeni şafak, 28 şubat döneminde bu toprakların değerlerine açılan topyekun savaşta ayakta kalabilmektir.
yeni şafak, fazilet partisinde yenilikçi kanattan yana olmaktır.
yeni şafak, cumhuriyet tarihinde bembeyaz bir sayfa açarak sessiz yığınların sesi olan ak parti’ye gönül vermektir.
yeni şafak, 1 mart tezkeresine onurlu bir şekilde muhalif olmaktır.
yeni şafak, muhtıraların darbelerin ergenekonun karşısında, milletin yanında durmaktır.
yeni şafak, abdullah gül’ün ülkemize cumhurbaşkanı seçilmesidir.

yeni şafak, mustafa kutlu,rasim özdenören, fatma barbarosoğlu'yla edebiyattır. akif emre'yle yusuf kaplan'la düşüncedir. hakan albayrak'la ortadoğu'dur, ibrahim karagül'le dış politikadır. fehmi koru'nun kıvrak zekasıyla yaptığı harika analizlerdir. hayrettin karaman hocayla ilmi sorulara cevap bulmaktır. yasin doğan'la türkiye'yi değerlendirmektir. gökhan özcan'la ters köşe olmaktır. ali murat güven'in önüne çıkan bütün engebelere rağmen inatla sinema sayfasını sürdürmesidir.

yeni şafak, kısaca türkiye’nin birikimi'dir.
severiz, beğenerek okuruz ama bu hareket yenişafak'a hiç yakışmadı. bu hatanın kesinlikle tashihi gerekir... kraldan çok kralcı geçinmenin alemi yoktur..
'be hey yunus sana öldü derler, ya ben öleyim mi söylemeyince' deyip ismimizi ali akel'in yanına yazalım...