iklim bayraktar – dertli sözlük
adı iklim bayraktar. ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan odatv'nin sahibi soner yalçın'ın telefon dinlemelerinden bir bölüm basına yansıyınca aynı yerde gazeteci olan iklim bayraktar'ın deniz baykal tarafından tacize uğradığını da kamoyu öğrenmiş oldu. kimi kaçıncı vukuatı bu adamın dedi kimi de iklim bayraktar chp'yi yıpratmak için kullanılan bir piyon dedi.
1974 doğumlu iklim bayraktar'ın cv'si hayli dolu. 19 yaşındayken bugün gazetesinde çalışmaya başlamış. daha sonra sabah, günaydın, güneş gazetelerinde ardından bazı siyasilerin basın danışmanlıklarını yaptıktan sonra star gazetesinde gazeteciliğe, gazeteye tmsf el koyana kadar devam etmiş. işsiz kaldıktan sonra cv'sini gönderdiği yerlerden odatv dışında geri dönüşüm alamamış ve odatv'de nihat genç gibi bir yazarında yazıyor olmasından olumlu etkilenerek burada gazeteciliğe yeniden başlamış.
bu başarılarına rağmen kamuoyu tarafından pek tanınmayan, adı duyulmayan bu gazeteciyi önce muharrem ince'nin sarhoş bir halde evine gelmesinden tanıyoruz. gece 22.00'de arayıp görüşmemiz lazım diyen ince'yi evine çağıran ve evine çıkmaması üzerine evinin önünde arabada görüşen bayraktar, ince'nin zil zurna sarhoş olduğunu görür. bu haliyle myk toplantısından geldiğini, toplantıda kürt sorunu üzerine strateji belirlendiğini, bundan çok rahatsız olduğunu ve bayraktardan bunu yazmasını ister. bayraktar ise eşiyle beraber ince'yi evine bırakır ve biraz chp sempatizanı olmanın verdiği etkiyle birazda bilginin şifai olması nedeniyle haberini yapmaz ve daha sonra durumu gürsel tekine anlatır.
aradan iki gün geçer ve bu seferde röportaj için gittiği baykal tarafından 'bu ciddi işleri bırakta biraz eğlenelim' tacizine uğrar. bayraktar 'kafanız iyi mi sizin' diyerek oradan kaçar. bunun üzerine panikleyen baykal onu durdurmaya çalışır. bu durumu da gürsel tekine yüzyüze anlatan bayraktar bunu chp'nin kendi içinde halletmesini ve dışarıya duyurulmamasını rica eder. fakat gürsel tekin ardından soner yalçın'ı arayıp durumu anlatır ve soner yalçın'da iklim bayraktar'ı arayarak teyit eder. böylece telefonları dinlenen soner yalçın'ın dinlemesine bu konuşmalar takılır.
fatih altaylı'nın teke tek programına katılıp bu durumları dobra dobra anlatacağı ortaya çıkınca chp siyasilerinden peşpeşe açıklamalar ve yalanlamalar gelir. ama buna rağmen akşam programda kadın babalar gibi kendini savunur ve altaylı'nın hakikaten salak sorularına rağmen chp'yi yerden yere vuran açıklamalarda bulunur. delillere dayanarak tek tek yaptığı samimi açıklamalarla kendini paklar.