11 mart 2011 japonya depremi – dertli sözlük
önce deprem ardından da tsunami.. son 140 yılın en büyük depremiymiş ölü sayısı ilk belirlemelere göre 19.

http://dunyabulteni.net/?atype=haber&articleid=150805
japonya adası 2.4 metre hareket etti.
dünya ekseni 15 cm kaydı, dünya’nın kendi ekseni etrafında dönme hızı 1.6 mikrosaniye (saniyenin milyonda birine tekabül ediyor) kadar arttı. bu da günlerin 1.6 mikrosaniye kısaldığı anlamına geliyor.
birinci çocuk:ohh iyi olmuş hepsi ölmüş.
ikinci çocuk: ama ahmet niye öyle diyosun onlar bize robot yapıyodu,çamaşır makinesi yapıyodu.
birinci çocuk:yaaa o zaman bende japon olucam japon doktor olucam hem yeni bi insan olurum japoncayı öğrenince.ama abla yazık ya biliyo musun bi tane ölmemiş hepsi birden ölmüş...
"japonya süper güç, adamlar 7 küsur depremden bile etkilenmiyor" hikaye bunlar. gücü elinde tutan yalnızca allah teala'dır. depremden etkilenmiyorsa bile tusunami, radyasyon sızıntısı süper gücü(!) yerle bir etti. gene de allah yardımcıları olsun inşallah bu bir vesile olur ve hidayet nasib olur japonlara.
adam olun! ikazı gibidir sanki. dünyanın en ileri teknolojisinin düştüğü durum acziyet serpintisi olarak yayılmıştır pasifikte.insanlığın bir kısmının ödü kopsa da azgınlıkta kota aşımı yaşayan milletlere çok etki etmemiştir.onların gözlerindeki perde sadece nükleer tehlikeyi görebilecek kadar açılmıştır.beyin hücrelerinin kapasitesi ancak görebildikleri felaketler mesabesinde düşünmelerine yetiyor çünkü.görüp görebildikleri felaketler kıyamete fragman bile olamazken...allah'ım sen ne büyüksün.
tsunaminin yıkıcı etkilerini gözler önüne seren 9.0 büyüklüğündeki son yüzyılın en büyük depremlerinden biri.japonya bu kadar büyük bir felaket yaşamasına rağmen tek bir tane bile yağma olayı yoktur ortada.