kırşehir – dertli sözlük
iç anadolunun ortasında bulunan neşet ertaş ve pekmezi ile ünlü olan memur şehri diye tabir edilen bir yurdum şehridir.
kısa bir süre önce fetih hamlelerini başlatan (*) orta anadolu'nun asi şehri.
ilk planda menderes'in altmış yıl önce kırşehir'den alıp nevşehir'e bağladığı ilçeler geri alınacakmış.

http://onedio.com/haber/kirsehirliler-60-yil-onceki-ilcelerini-geri-istiyor-270876

tahminlerime göre kayseri niğde çevresini çeyiz yoluyla, eskişehir yozgat taraflarını da para ile topraklarımıza katarak fetih hamlemize devam edeceğiz. sonra gelsin düzenli ordu, gerisi kolay zaten. istanbul'u da aldık mı kırşehir imparatorluğunu kurarız heralde.
amerikalılar'ın yere göğe sığdıramadığı manhattan'dan tek farkı kırşehir'de belediye'nin binalara sekiz kata kadar imar izni vermesi.http://imgim.com/img_20141229_193833.jpg
halil inalcık'ın osmanlı imparatorluğu (klasik çağ, 1300-1600) adlı kitabında şöyle bahsediliyor;"mevlânâ’nın kendisi gibi halefleri de, genellikle yönetici yüksek sınıflara yakındı. fars edebiyatı ve tasavvuf düşüncesini temsil eden mevlânâ’nın rakipleri evhadüddin kirmanî, ahî evren ve âşık paşa kırşehir’de yerleşmişler, kırşehir böylece 13. yüzyılın ikinci yarısında fars ve moğol kültür ve egemenliğinin merkezi konya karşısında öz türk halk kültürünün merkezi haline gelmiş, orada türk halkına hitâb eden türkçe garibnâme yazan âşık paşa ve ahî evren’in türbeleri yüzyıllarca ziyaretgâh olmuştur."
bunu yazacağımı hiç tahmin etmezdim ama uzun süreli burada yaşamak sürgün gibi. en güzel yanı ankara'ya yakın olması. bir vesileyle birkaç hafta sonra ankara'ya gideceğim resmen iple çekiyorum gideceğim günü, onu farkettim. meğersem seni uzaktan sevmek daha güzelmiş bozkır çiçeğim, üzgünüm.
birçok insanın hayatında "40 kırşehir 50 nevşehir" formülünden öte bir manası olmayan bir ortaanadolu şehri.