bdp nin cami imamına itaatsizlik çağrısı – dertli sözlük
dinin siyasete hakikaten alet olduğu nokta.

siyasi parti liderinin ciddi ciddi konuşarak bundan sonra kendi kendimize cuma namazı kılacağız! dediği devletin imamalarına itaat etmeyeceğiz dediği durum.
bdp genel başkanı selahattin demirtaş'ın çağrısı, şunları da eklemiş:

''halk türkçü, fethullahçı ve devletçi imamların etrafında, arkasında saf tutmasın. çünkü (b: dinimiz)de bu kavramların hiçbiri yoktur. bu misyonla görevlendirilmiş özel ve siyasi görevlilerdir. din kisvesi altında halka türkçülüğü, devletçiliği, cemaatçiliği dayatan imamlardır. ırkçı, devletçi, fethullahçı imamların arkasında kimse saf tutmasın diyoruz.

dinimiz demiş, önce bu kelimeyi alalım, sonra da mehdi zana'nın bir açıklamasını hatırlatalım: kürtler islamiyeti kabul ettiklerinde kaybettiler.
ahmet türk'de zamanında bu minvalde açıklamalar yapmıştı: kürtlere islamiyet'i dayatmak büyük tehlike.
daha sonra da bu iki açıklamayı beraber değerlendirip sonuca ulaşalım.. evet, bdp ve pkk'nın en büyük korkusu din

(bkz:bdp ve pkk nın islam korkusu) (*).

açıklama çok mühim değil, çünkü hayatının 18 yılını aralıksız doğu anadoluda yaşamış, sonraki yıllarda da doğu ile irtibatı devam etmiş ve hala ailesi van'da ikamet eden biri olarak diyeceğim şu ki o bölgede halkı imamdan ayıramazsınız. imamlara hürmette kusur edilmez.

müslüman cami imamına itaatsizlik etmez, ama bu itaat ettiği anlamına da gelmez. kelime oyunu yapmıyorum, kelimenin manasını yazıyorum. cami imamına tabi olunur, itaat başka bir şey.
cami imamına namazda tabi olursun, ölünce de teneşirde teslim olursun, daha sonra da tekbirle uğurlanırsın.
selahattin demirtaş gibi cami imamını ve cemaati tehdit edersen işin yaş, ölmeden evvel en büyük dersi de halk verir sana. çünkü tebaa sana değil cami'ye tabi ve itaati de yalnızca allah'a.