kalplerde ki sahteliğin göze yansıması engellenemediği için tamamen kapatmayı tercih etme şekli.
siyah camların arkasından bakarak gerçekle yüzleşmek istemeyen insanların tercihi.
kültürümüze (genellikle) üst düzey kişilerin sahteliğini kamufle etmek için kullanmalarıyla girmiş ve giderek yayılmakta olan bir hastalıktır.. ağlamak ayıp değildir.. yeterki küfre, şirke kaçmayın..
(bknz: zorla güldü amalar, ağlamak mı ayıp? )
(bknz: zorla güldü amalar, ağlamak mı ayıp? )
avrupa dizilerinden esinlenerek çekilen türk dizilerinde de yerini uzun zaman önce almıştır.artık halk da sosyal yaşantısında bunu uygulamaktadır.ancak çok itici görünüyorlar.karalar giymek de öyle.cenazemizi bile kendi örfümüze göre uğurlamıyoruz.tuhaf...
cem yılmaz'ın söylemiyle acı ne kadar büyük olursa gözlük de o kadar büyük olur.
muhtemelen güneş gözlüğü üreticilerinin lobi ve sponsorluk faaliyetlerinin bir ürünü olduğunu düşündüğüm şey. yok artık demeyin. önce amerikan filmlerinde cenaze sahnelerinde kullanılıyor daha sonra bütün doğu batı ülkelerinin popüler kesimi aynı şeyi yapıyor. şimdi ise köylerdeki cenazelerde bile bu tipleri görmek mümkün. bunu yapan ünlüleri dini ya da ideolojik açıdan sorgulayacak değilim. adam cenazeye gelirken muhtemelen birisi arayıp -ya bizim şu model gözlüğümüzü takıp bir kameraya görünüverseniz size şu kadar para çıtlatırız- diyordur. bu olağan çünkü şuan dünyadaki neredeyse tüm toplumlarda ünlüleri saplantılı bir şekilde takip eden kitleler var. dini yönden de sakıncası varsa; bunu ilgili kişi ve kurumların belirtmesi ve bizleri bilgilendirmesi gerekir. halk olarak bu şeyden işkilleniyoruz belli. birinin bir açıklık getirmesi lazım.
